Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Arsenal klubbmärke Arsenal (B)

torsdag 20 jan 20:45

Senaste nytt inför Brentford

Bild till nyheten

Jürgen Klopp har mött pressen inför söndagens hemmamatch mot Brentford. Här kan du se presskonferensen samt läsa en textad sammanfattning.

Detta hade Klopp att säga:

Om oro för bristande kreativitet utan Salah och Mané:

– Det enda sättet man kan undvika den här typen av frågor är att göra mål. Situationen är tydlig: de är världsklasspelare och de är inte här. Saknar vi dem? Ja. Vi hade problem mot tio man igår och kunde inte skapa tillräckligt, det handlar inte om vilka som inte är här, det handlar om hur vi hade kunnat göra det bättre med det lag vi hade igår.

– Vi inledde matchen bra, pressade bra och skapade tillräckligt under inledning. Sedan kom det röda kortet. Då behövde vi försöka bryta ned ett lågt försvarsblock med en elva som inte är hundraprocentigt samspelta. Det är en tuff utmaning. 

– Vi lyckades inte igår, vi var inte bra nog. Det handlar inte om vilka som inte är här, det handlar om att vi ska göra det bättre, vilket vi kommer att göra på söndag.

Om 350:e matchen: 

På söndag gör Klopp sin 350:e match som Liverpoolmanager. Han har den högsta vinstprocenten i klubbens historia.

– Jag vet inte vad jag ska säga, det känns inte så i dagsläget, vi kryssade ju igår. Jag är stolt över vad vi har uppnått här så här långt, men jag tänker inte så mycket på det, nästa match är så viktig.

– Utmaningen är att vinna den match som väntar. Vi har en bra trupp med bra spelare, vi är en fantastisk klubb. Jag hoppas kunna njuta av de kommande åren också. 350 är fint, det är bättre än 15 och att man sedan måste lämna.

Om Brentford:

– Jag förväntar mig en kamp. Brentford har ett specifikt sätt att spela, väldigt direkt. När vi mötte dem senast var deras målvakt i princip spelfördelare med de längre bollarna, vilket vi hade problem med. Vi förlorade för många andrabollar. Målen de gjorde hade vi kunnat undvika. 

– Vi slarvade på fasta situationer och de kunde hitta nätet. Så ska det inte se ut. Vi måste vara redo för det. De gör en fantastisk första säsong i Premier League. Det är imponerande, Thomas Frank gör ett briljant jobb, de har spännande spelare. Jag hoppas att vi kan spela mycket bättre än i första matchen mot dem och att vi kan använda Anfield.

Om läget i truppen:

– Som jag vet har vi inga nya skador, en del smällar, Robbo och Virg fick smällar, Millie också, men direkt efter matchen igår sa medicinska staben att alla skulle vara OK. Vi får se. Inga nya skador. Samma trupp bör vara tillgänglig.

Om att glömma gårdagens match:

– Nej vi kan inte bara vifta bort det, allt man gör i livet ger viktiga erfarenheter. Vi möter nog en fembackslinje på söndag också så vi kan ta med oss viktig information. Det är inte en match vi kommer att prata om om 500 år, men vi gjorde det bra i inledningen av matchen vilket vi får ta med oss. 

Om att tro på sin filosofi:

– Det är viktigt att behålla sin identitet, om man inte har det och förändrar var tredje dag mellan hög press och lågt försvarsspel, det fungerar inte. Spelarna måste veta vad de ska göra. 

Om vikten av en bra inledning på söndag:

– Vi försökte lite för mycket igår, det är sant, men det hade aldrig hänt 11 mot 11. Det var Arsenal vi mötte vi är inte dumma nog att tro att vi måste göra mål inom loppet av 20 eller 30 minuter, men när läget förändrades, att spela mot tio man, då blev vi stressade. 

– Förhoppningsvis blir det 11 mot 11 i nästa match, men om det skulle bli 11 mot 10 måste vi hantera det också. Jag gillade avslutningen också med Curtis som kom in och satte avtryck, Neco kom in, vi fick in bollen i straffområdet. Tidigare i matchen gav vi inte motståndarna några situationer där de kunde göra misstag.

Om anfallet utan Salah och Manés snabbhet:

– Det finns ingenting illa att säga om Sadio och Mo. Naby, när han har sin dag är han en av de bästa mittfältarna jag har sett. Det finns bara positiva saker att säga om dem, men de är inte här just nu.

– Igår saknade vi inte snabbhet, det var inte problemet. De stod så lågt så vi hade inte ytor att använda det. Vi måste bygga vidare på hur vi startade matchen. Presspelet handlar inte om deras snabbhet. Snabbtänkthet är viktigare.

– Det var uppenbart att ni, efter att vi spelat 0-0 mot Arsenal, skulle ställa massor av frågor om Sadio och Mo, men de är inte här. Vi är här för att hitta lösningar och vi jobbar på det. Igår var vi inte perfekta, men vi kanske är närmare vår vanliga standard i nästa match. 

– Man måste alltid ta sig igenom olika perioder under en säsong. Låt oss göra det tillsammans nu.

Om Divock Origi:

– Han löpte utomhus igår. Det såg bra ut, så jag tror att det inte dröjer så länge innan han är tillbaka.

Bannerbild