​Rapport: Oavgjort efter usel insats

Bild till nyheten ​Rapport: Oavgjort efter usel insats
Liverpool kom inte alls upp i nivå mot Arsenal, trots att de var en man mer på planen i mer än en timme lyckades de inte få med sig ett bättre resultat än 0-0.

Det var en intensiv start på matchen där inget av lagen fick till något riktigt kontrollerat spel under de första tio minuterna. Arsenal tvingades till ett tidigt byte där Cedric Soares tvingades utgå skadad. In kom Callum Chambers.

Det var tillslut Liverpool som tog tag i matchen och etablerade ett tryck mot offensivt straffområde.

I den 24:e minuten fick Arsenal en tung smäll i form av ett rött kort för Granit Xhaka. Andy Robertson slog en längre boll mot en djupledslöpande Diogo Jota, när portugisen skulle plocka ned bollen sparkades han i magen av Xhaka. Michael Oliver tog omedelbart fram det röda kortet och mittfältaren fick lämna planen.

Efter det röda kortet klev Arsenal ned i en 5-3-1-formation och Liverpool parkerade framför offensivt straffområde, men de hade svårt att bryta sig igenom försvarsblocket. Att Joel Matip - som gång efter annan försökte bryta linjer med bollen vid fötterna - var hemmalagets mest kreativa spelare sade en del om problemen som huvudsakligen mittfältet hade med att skapa några chanser av värde.

Liverpool skapade inte en enda farlig målchans innan halvleken var över, så när lagen vandrade ut till omklädningsrummen var ställningen 0-0.

The Reds stod inte för någon vidare inledning av den andra halvleken, de fortsatte att rulla mycket boll inom laget utan framgång i chansskapandet. Arsenal hade dessutom ett par gånger där de tryckte upp och försökte skapa lite anfallsspel.

Efter en timmes spel agerade Jürgen Klopp från bänken när han bytte in Curtis Jones mot James Milner.

I den 71:a minuten ställde Arsenal om snabbt vilket renderade en farlig målchans för Bakayo Saka som fick bollen i straffområdet, Alisson hann dock ut och stod för en fin räddning för att hålla sin nolla intakt.

Med en kvart kvar att spela genomförde Liverpool ett trippelbyte - Joe Gomez, Neco Williams och Alex Oxlade-Chamberlain kom in medan Matip, Fabinho och Alexander-Arnold klev av.

Liverpool var hädiska i offensiven och hade inte ett skott på mål under hela matchen, men i matchens sista ordinarie minut damp bollen ned till Takumi Minamino som hade öppet mål - anfallaren dunkade dock bollen över.

Det blev fem minuters övertid och först då höjde Liverpool tempot i anfallsspelet och satte rejält tryck på Arsenal, det var dock alldeles för sent och matchen slutade 0-0.