Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Arsenal klubbmärke Arsenal (B)

torsdag 20 jan 20:45

Lutar åt Alisson från start

Bild till nyheten

Jürgen Klopp hintar om att Alisson Becker kommer att starta i kvällens match mot Arsenal.

Alisson är tillbaka i träning igen efter en tids isolering till följd av ett positivt Covid-19-test. Ikväll väntar den första av två matcher mot Arsenal i Ligacupens semifinal, en möjlighet för brassen att göra comeback.

Vanligtvis brukar Caoimhin Kelleher ta plats mellan stolparna när det ska spelas inhemsk cupfotboll, men när Jürgen Klopp på sin andra del av presskonferensen inför matchen på Anfield fick en fråga om Alisson gav han följande besked:

– Caoimh är målvakten för den här turneringen men det finns en chans att Alisson kommer att spela på grund av den situation vi är i, sa Klopp.

– Jag tror att han behöver den här matchen. Vi får se vad vi kommer fram till i slutändan, men det finns en stor chans att Ali spelar på grund av Covid-situationen, att han varit borta från spel.

– Vi måste se till att grabbarna har så mycket rytm som möjligt. Så det finns en stor chans att Ali spelar. Men turneringen är faktiskt Caoimhins, det är sant.

Om Alisson får spela blir det hans första match någonsin i Ligacupen. Han har gjort 154 matcher för Liverpool men ingen av dessa har varit i Ligacupen där Klopp alltid valt att spela med någon av sina back up-målvakter.

Bannerbild