Jota osäker till spel

Bild till nyheten Jota osäker till spel
Diogo Jota har inte tränat med laget sedan matchen mot Wolverhampton och riskerar att missa matchen mot Aston Villa.

Fyra av de mer ordinarie spelarna, Diogo Jota, Jordan Henderson, Virgil van Dijk och Thiago, stannade hemma på Merseyside när truppen reste till Milano för den avslutande gruppspelsmatchen i Champions League tidigare i veckan.

När truppen var tillbaka på AXA Training Centre för att inleda förberedelserna till matchen mot Aston Villa syntes dock Henderson, Van Dijk och Thiago träna med laget som vanligt. Jota deltog dock inte. Jürgen Klopp förklarade varför på dagens presskonferens.

– Diogo hade en känning efter senaste Premier League-matchen. Han har inte tränat med laget, men om han kan träna idag så är han ett alternativ, om inte så är han inte ett alternativ, var tyskens besked.

Det återstår därmed att se om portugisen blir involverad. Positivt från gårdagen var dock att Roberto Firmino var tillbaka i lagträning efter sin skadefrånvaro.

De två senaste matchernas segerskytt, Divock Origi, tränade inte med laget igår, men Klopp förväntar sig att anfallaren är redo för spel mot Villa.

– Divock vilade en extra dag, han bör vara redo inför imorgon.

För Nat Phillips väntar några veckors frånvaro efter att han åkt på en käkfraktur i segern mot Milan.

– Nat, tyvärr fick han en fraktur i käken. Han behöver inte opereras. Han kan träna kontaktfritt nästa vecka, så han kommer vara i bra form när han kommer tillbaka fullt om fyra eller fem veckor, sa Klopp.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer