Släpper inte trio förrän efter nyår

Bild till nyheten Släpper inte trio förrän efter nyår
Liverpool förhandlar för fullt om att Mo Salah, Sadio Mané och Naby Keita inte ska missa toppmötena mot Leicester den 28 december och Chelsea den 3 januari.

Trion försvinner som bekant till Afrikanska mästerskapen i januari och februari och den stora frågan är hur länge Jürgen Klopp måste klara sig utan dem. 

Enligt FIFA:s regler måste klubbarna släppa iväg spelare till mästerskapen senast veckan innan turneringen startar, vilket också det afrikanska förbundet CAS förhåller sig till.

Guinea, där Naby Keita är kapten, och Senegal, där Sadio Mané är den stora stjärnan, spelar inte sina första matcher förrän måndag den 10 januari. Dagen efter är Egypten och Salah i aktion.

Därmed är Liverpool i dagsläget hoppfulla om att behålla trion till måndag 3 januari, vilket innebär att de inte kommer att missa de viktiga bortamatcherna mot Leicester och Chelsea, som ser ut att kunna bli en nyckelmatch i kampen om ligatiteln.

Efter matchen mot Southampton i lördags fick Klopp frågor om de kan vara tillgängliga mot Chelsea.

– Jag kan egentligen inte säga något, det är för tidigt, och vi snackar fortfarande, löd svaret.

Följdfrågan var om samtalen med de olika förbundet går bra.

– Ja, ja, svarade han med ett leende, och så får man tolka det som man vill och hoppas att det här går bra.

Salah, Mané och Keita kommer med säkerhet att missa FA-cupens tredje omgång, hemmamatchen mot Brentford, bortamatchen mot Crystal Palace och eventuellt två semifinaler i Ligacupen om Leicester besegras i kvarten.

Detta innebär att trion kan vara tillbaka till hemmamatchen mot Leicester onsdag den 9 februari, som spelas tre dagar efter finalen i Afrikanska mästeeskapen.

Källa: liverpool.no


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer