Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

​"Anfield har aldrig sett något liknande"

Bild till nyheten

Brittisk press imponeras rejält av Liverpools fantastiska effektivitet i offensiven efter 4-0-segern mot Southampton.

Melissa Reddy, Independent:

"Liverpool körde över Southampton likt en orkan med sina löpningar utan boll och uppvisade en stark offensiv kraft när de stärkte sin position i titelracet."

"Stormen Arwen störde resmöjligheterna för många supportrar, men den kunde inte hindra Jürgen Klopps lag från att leverera ännu ett målkalas där de karvade sig igenom sina motståndare med kombinationsspel på en touch och effektivitet i den sista tredjedelen."

"Det var 12:e gången den här säsongen där de gjort tre eller fler mål under en match, en fantastisk statistik med tanke på att de totalt spelat 20 matcher."

"Topp tre i skytteligan består av Mohamed Salah, Sadio Mané och Diogo Jota."

Neil Jones, Goal:

"Jürgen Klopps lag kan helt enkelt inte sluta göra mål den här säsongen. De har nu gjort 39 mål på 13 Premier League-matcher och på de 17 senaste matcherna har de gjort minst två mål."

"Vi är vana vid att det här laget sätter nya rekord, men de här siffrorna är imponerande. Anfield har aldrig sett något liknande."

"De ser ut att vara i storform efter landslagsuppehållet. Efter en skadefylld höst ser truppen ut att vara på väg att bli riktigt stark igen."

"De lär vara överlyckliga över Andy Robertsons insats, han gjorde sin bästa match för säsongen när han fick ta tillbaka platsen från Kostas Tsimikas. Konkurrensen verkar få ut det bästa av de båda och detsamma kan sägas om mittfältet där Thiago och Henderson kontrollerade tillställningen innan de lämnade plats för Alex Oxlade-Chamberlain och James Milner."

"Under de kommande veckorna kommer spelare som Curtis Jones, Naby Keita och Roberto Firmino stärka truppen ytterligare. Klopp kommer kanske ha lika stora problem att besluta om vilka som ska sitta på bänken som vilka som ska starta."

Ian Whittell, Times:

"Glöm det 'nya normala'. För Jürgen Klopp och detta Liverpoollag handlar livet under denna post lockdown-säsong om det 'gamla vanliga', vilket Diogo Jota demonstrerade genom att sätta dit två av lagets fyra mål."

"De jobbade hårt och imponerade stort i perioder, men det är svårt att föreställa sig en seger av mer rutinkaraktär än denna. Klopp fick se sitt lag tangera ett 94 år gammalt rekord som sattes av Sunderland, det senaste laget att göra två eller fler mål i 17 raka matcher."

Paul Gorst, Liverpool Echo:

"Det här är säkerligen den mest målglada perioden under Jürgen Klopps sex år på Anfield."

"Deras statistik på 39 mål efter 13 matcher är sju mål bättre än deras tidigare högstanotering vid den här perioden av säsongen under Klopp. Med en formstark Roberto Firmino som lär vara tillbaka under de kommande veckorna kommer Liverpool att vara en skrämmande uppenbarelse för motståndarna."

"The Reds har nu gjort mål i 23 raka Premier League-matcher och är det enda lag i högstaligan som gjort mål i samtliga matcher denna säsong."

"De har gjort 59 mål om man räknar in samtliga turneringar och de kan blicka fram mot en kvartsfinal i Ligacupen och en lottning av Champions Leagues åttondelar under nästa månad."

"Addera ett försvar som verkar hitta formen igen så är Liverpool ett formidabelt bra lag."

Freddie Keighley, Mirror:

"Robertson såg ut att vara tillbaka i toppform under lördagseftermiddagen, han flög fram efter sin vänsterkan och kombinerade effektfullt med både Mané och Jota. Han slog assisten till Jotas första mål vilket Salah och Jordan Henderson uppmärksammade genom att krama om honom lite extra vid målfirandet."

Bannerbild