Kalla fakta inför Saints

Bild till nyheten Kalla fakta inför Saints
Liverpool är i storform när det gäller målskyttet och kan mot Southampton lyckas med någonting som inget lag i den engelska högstaligan lyckats med sedan 1927.

# Liverpool har gjort minst två mål i samtliga av sina 16 matcher, alla turneringar inräknade. De är det första engelska laget att göra det sedan Wolves gjorde det 1939. 

# Om The Reds gör två mål mot Southampton blir de det första laget i högstaligan att göra två mål i 17 raka matcher sedan Sunderland 1927.

# Liverpool är två mål från att ha gjort 700 mål under Jürgen Klopp.

# Virgil van Dijk har inte förlorat någon av sina 53 Premier League-matcher på Anfield som Liverpoolspelare.

# Mohamed Salah har gjort sju ligamål på sina åtta framträdanden mot Southampton med ett målsnitt på ett mål var 99:e minut. Endast Robbie Fowler (8) har gjort fler mål mot Saints i Premier League-eran.

# Salah har gjort 11 mål i ligaspelet denna säsong, det är fjärde gången han gjort fler än tio mål innan jul. Hans bästa notering kom 2017/18 då han hade gjort 15 mål på 19 matcher innan jul.

# Salah och Van Dijk har spelar samtliga ligaminuter denna säsong.

# Fowler är den enda Liverpoolspelaren att göra ett hattrick mot Southampton i ligasammanhang, han gjorde det både 1993 och 1999.

# Mot Arsenal gjorde Takumi Minamino sitt första mål på Anfield för Liverpool i tävlingssammanhang. Dessutom blev han den 14:e spelaren i klubbens historia att göra mål inom en minut efter att ha kommit in från bänken.

# Liverpool är obesegrade i sina sju senaste hemmamatcher i ligaspelet mot Southampton, de har tagit fem segrar och kryssat två gånger.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer