Quantcast

Nästa match (Premier League)

Everton klubbmärke Everton (B)

onsdag 01 dec 21:15

– Njöt av varje minut

Bild till nyheten

Det var en strålande glad Tyler Morton som pratade med klubbens officiella TV-kanal efter att ha fått göra sin Champions League-debut mot Porto.

Tyler Morton fick förtroendet från start mot Porto och därmed fick han göra sin debut i Champions League. Den unge mittfältaren stod för en mogen insats och visade prov på en enorm potential. 

Liverpool vann tillslut med 2-0 efter en imponerande andra halvlek. Morton känner dock att slutsiffrorna hade kunnat vara ännu större i The Reds favör. 

– Definitivt. Jag tycker att vi spelade bra. Det tog kanske till andra halvlek innan vi hittade in i vår rytm, det var då vi verkligen började spela, när vi väl gjorde det så kunde man se att vi var det riktiga Liverpool, säger Morton till LFCTV efter segern.

Det har varit några fantastiska dagar för Morton där han i helgen fick göra Premier League-debut med inhoppet mot Arsenal och nu Champions League-debut med en start mot Porto.

– Jag fick veta igår att jag skulle spela, men jag är alltid redo, oavsett om jag är på bänken eller spelar. Jag ser på varje match som om jag skulle starta.

– Jag är inte den med mest erfarenhet när det kommer till att spela i nummer 6-rollen, men jag har spelat där på andra nivåer. Det tar alltid tid att anpassa sig till ett lags spelsätt, jag tycker att jag anpassade mig bra till matchen och kände att jag blev bättre och bättre ju längre matchen gick.

– Jag är nöjd med min insats. 

Morton hade två erfarna spelare i form av Alex Oxlade-Chamberlain och Thiago vid sin sida på mittfältet.

– De två var fantastiska. Jag kan inte berömma dem nog när det gäller hur de tog hand om mig. Jag kände att de verkligen litade på mig trots att jag kommer in som 19-åring och spelade bakom dem.

– Jag är väldigt glad för det och hur de pratar med mig gör mig bättre för varje dag. Jag är väldigt glad. 

– Jag njöt av varje minut. Jag älskade det. Att få gå ut på planen, se alla på läktarna och få applådera supportrarna på slutet. Det är därför jag är här. Att få applåder från supportrarna efter matchen, det är precis vad jag strävar efter och vill ha. Det är anledningen till att jag vill spela för den här klubben.

Jürgen Klopp har talat varmt om Morton under veckan och påpekat att mittfältaren kommer behöva speltid för att ta ytterligare kliv i sin utveckling.

– Förhoppningsvis (kan jag få mer speltid). Jag tar det som det kommer. Oavsett om jag spelar eller inte så kommer jag ha ett leende på läpparna, det är så jag måste se på det och hur jag är som person. 

– Ju fler chanser jag kan få desto bättre. Förhoppningsvis kommer de snart.

Att få spela Champions League-fotboll för Liverpool är en dröm som går i uppfyllelse för den unge talangen.

– Hade någon sagt det till mig för två år sedan hade jag inte trott det! Jag är så glad över de chanser jag fått och kan knappt uttrycka vad managern och spelarna betyder för mig när jag får chansen på det här sättet. Jag är bara så glad att vara här.

Bannerbild