Quantcast

Nästa match (Premier League)

Everton klubbmärke Everton (B)

onsdag 01 dec 21:15

– En professionell insats

Bild till nyheten

Alex Oxlade-Chamberlain lyfter fram lagets professionalism efter 2-0-segern mot Porto.

Liverpool hade redan säkrat förstaplatsen i gruppen inför onsdagens hemmamatch mot Porto, men The Reds såg till att addera ytterligare tre poäng till samlingen genom en hållen nolla och två gjorda mål.

– En av de sakerna managern pratade mest om inför matchen sa att vi som grupp behövde ta oss an matchen på rätt, profesionellt sätt. Vi vill hålla en hög standard. Vi ville bygga vidare på helgens fina prestation, säger Alex Oxlade-Chamberlain enligt Liverpoolfc.com.

– Vi gjorde en del förändringar och det var viktigt att alla kom in och gjorde ett bra jobb och såg till att vi fortsatte på vinnarspåret. Jag tycker att vi stod för en professionell insats och vi fick med oss de tre poäng vi ville ha.

Mittfältaren har fått mycket speltid på slutet och fick ännu en start här på Anfield.

– Man vill spela så mycket som möjligt och att spela flera matcher i följd ger en rytm och fitness, man växer in i det. Det känns jättebra för mig personligen. Thiago har kommit tillbaka från skada, jag är säker på att han skulle säga samma sak, säger Oxlade-Chamberlain.

– Det är skönt att ha honom tillbaka. Jag tror att det var viktigt att jag och Thiago fanns där idag när unge Tyler (Morton) spelade, vi har lite mer erfarenhet och kunde stötta honom. Jag tycker att han gjorde det riktigt bra.

I den sista gruppspelsomgången väntar AC Milan på bortaplan. Italienarna har fortfarande avancemang till åttondel att spela för.

– Det kommer att bli tufft för oss att ta oss igenom gruppen med enbart segrar, men det hade varit imponerande och bra för oss att ta med oss vidare i turneringen. Det (San Siro) är en fantastisk plats att komma till för att spela fotboll,  vi alla drömmer om att spela mot Milan på San Siro i Champions League. Det är därför vi är här. 

– Oavsett hur tabelläget ser ut så känns det som att vi kommer att ta oss an matchen på rätt sätt och om vi roterar är det en bra möjlighet för grabbarna att få minuter i benen och visa vad de kan.

Bannerbild