– Han är en tränares dröm

Bild till nyheten – Han är en tränares dröm
I matchprogrammet inför matchen mot Porto öser Jürgen Klopp beröm över Takumi Minamino.

Managern väljer i matchprogrammet att lyfta fram Takumi Minamino, som fått sparsamt med speltid under hösten men som bidragit med mål både i Ligacupen och Premier League när han fått chansen att spela.

"Vi har så många spelare som varje dag på träningsplanen gör sig förtjänta av att spela i det här fantastiska laget. Jag skulle kunna nämna flera exempel, men jag vill lyfta fram Takumi Minamino," skriver Klopp.

"Taki gjorde mål i helgen efter bara några få sekunder på planen. Jag kan lova er att det inte fanns en mer populär målskytt i den stunden, det kunde man se på allas reaktioner."

"Det beror dels på att vi älskar honom som person. Han är så godhjärtad och generös. Men det är betydligt mer än hans personlighet som vi är nöjda med. Han uppvisar en fantastisk attityd och bidrar dag in och dag ut."

"Det råder inga tvivel om att han är en person som hjälper oss att upprätthålla en hög standard. Jag kan inte nog berömma honom för den nivå han tränar på. Han kramar ut allt ur varje träningspass. Han är en tränares dröm."

"Att vara redo att bidra är ett måste när man ska vara en del av en grupp. Taki har verkligen visat det den här säsongen och den egenskapen kommer att bli viktig för oss framöver."

Även Tyler Morton hyllas

"En annan individ som jag vill nämna efter helgens match mot Arsenal är Tyler Morton. Ingen supporter kan ha missat att vi hade ett gäng unga spelare på bänken. Jag hörde alla skämt om att det var läggdags för dem. Tyler kom in och den bilden där han omfamnas av Thiago är väldigt speciell."

"Tyler representerar allt som är bra med de unga spelarna i vår klubb. Jag vet hur högt Alex Inglethorpe och akademistaben håller honom. Vilket jobb de fortsätter att göra."

"Han behöver inte få mer förväntningar på sina axlar, så jag kommer inte att skriva en kärlekslåt om vad han kommer att uppnå eller vilken typ av spelare han kan komma att bli. Vi kommer att få se det och han ska få skriva sin egen historia. Men det är vem han är som person som gör honom väldigt speciell."

"Han förtjänade de där Premier League-minuterna och han har satt ribban för de unga spelarna som kommer att följa honom. Han gör sig själv och sin familj stolt. Hans uppgift nu är att fortsätta visa de personliga egenskaperna som har hjälpt honom till den här punkten. Det är allt: fortsätt vara den killen som ser varje sekund med A-laget som en chans att lära sig och utvecklas."


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer