Quantcast

Nästa match (Premier League)

Everton klubbmärke Everton (B)

onsdag 01 dec 21:15

Kan hamna i tidsnöd kring stjärnornas kontrakt

Bild till nyheten

Mo Salah har ännu inte lyckats enas om en kontraktsförlängning och nu börjar också tålamodet att tryta hos Sadio Mané och hans agent.

Det är den normalt trovärdige reportern Neil Jones i Goal som skriver att Liverpool FC börjar hamna i tidsnöd när det gäller att förlänga med sina två superstjärnor. 

Salah och Manés kontrakt löper ut 30 juni 2023 och det börjar glunkas lite bland deras representanter.

Enligt Jones är Mané beredd att skriva nytt kontrakt, men han vill samtidigt ha en lön som speglar att han idag är en av jordklotets främsta anfallare.

Virgil van Dijk uppges vara den bäst betalde spelaren i truppen med omkring £220 000 i veckan och den 29-årige senegalesen förväntas vilja ha en liknande löneförhöjning. Hans nuvarande avtal, som tecknades 2018, lär vara värt £150 000/vecka. 

Mycket är dock avhängt på vad händer som händer med Mohamed Salahs kontraktsförhandlingar; om parterna kommer överens och vad veckopengen landar på. 

Sadio Mané har gjort 106 mål och 44 assist på 234 matcher sedan £30M-övergången från Southampton i juli 2016. Mot Arsenal i lördags gjorde han sitt nionde mål för säsongen – som bara överträffas av Salah med sina 16 fullträffar.

Bannerbild