Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Klopp med senaste skadenytt

Bild till nyheten

Jürgen Klopp har gett en uppdatering gällande åtta spelares skadestatus - Sadio Mané är redo för spel till helgen och både Andy Robertson och Jordan Henderson har chansen att hinna bli spelklara.

Sadio Mané, Jordan Henderson och Andy Robertson ådrog sig alla skador under landslagsuppehållet. I en intervju med Liverpoolfc.com berättar Jürgen Klopp hur läget ser ut för trion.

Robertson höll sig för baksida lår, men att döma av tyskens kommentarer verkar ingen muskel ha brustit.

– Robbo hade tur skulle man nog kunna säga, det ser mer ut att handla om intensiteten i alla matcher han spelar snarare än någonting annat, säger Klopp.

– Han var smart nog att fatta rätt beslut, han klev av direkt, vilket inte är någonting han brukar göra. Men i det här fallet var det helt rätt, så det finns goda chanser att han kan vara involverad till helgen.

– Det är lite värre för Hendo än för Robbo, men det finns en chans till helgen även där. Vi jobbar på det. Det är ingen allvarlig skada men det är kort tid kvar så vi får se om han är redo för lördag. Efter det är det helt säkert att han är tillbaka, men kanske till och med till Arsenal-matchen.

– Med Sadio är det inga problem, han har ont, men det är inga problem. Alla som fått en smäll på revbenet vet att det kan vara irriterande, men Sad har genomfört alla träningspass med oss. Vi plockade av honom lite tidigare i vissa fall när vi visste att det skulle vara full kontakt involverad bara för att ge det lite mer tid att lägga sig, men det ser bra ut för honom.

Kvartetten Roberto Firmino, Joe Gomez, Naby Keita och James Milner kommer inte vara tillgängliga för spel till helgen.

– Joe är inte tillgänglig. Han är på rätt väg och det ser ganska bra ut. Vi visste att han skulle behöva några veckor och rehabiliteringen är inte färdig. Men det går bra för honom, säger Klopp.

– Naby och James kommer allt närmare. Vi förväntar oss nog att de är tillbaka i lagträning nästa vecka, vi får se vad det innebär för matchen mot Porto, men de är inte tillgängliga till helgen.

– Bobby kommer närmare men han är inte redo för helgen. Vi får se, det kommer ta lite längre tid. 

Curtis Jones dras fortsatt med den ögonskada han drabbades av på träning under veckan inför uppehållet.

– Jag trodde att jag hade sett alla skador som manager, men det här var verkligen en annorlunda sådan. Han hade väldig, väldig, tur i slutändan eftersom vi alla vet att det inte är något skämt när det handlar om ögat.

– Han gör det bra, men det är många saker han inte får göra just nu, vi måste vänta på att läkarna ger oss grönt ljus. Men det är ingen fara med Curtis, han ser bra igen och allt sådant, men ögat återhämtar sig fortfarande.

Bannerbild