Landslagskoll: Origi klev av skadad

Bild till nyheten Landslagskoll: Origi klev av skadad
Divock Origi byttes ut på grund av skada i Belgiens kryssmatch mot Wales. Förbundskaptenen Roberto Martinez kom dock med positiva besked efter slutsignalen.

Divock Origi startade för Belgien men tvingades kliva av efter en knapp timmes spel. Anfallaren satte sig i gräset och höll sig för högerfoten innan han haltade av planen.

Sedan tidigare har Sadio Mané, Jordan Henderson och Andy Robertson ådragit sig skador detta landslagsuppehåll, men Mané tränade för fullt under tisdagens träning på AXA Training Centre och Henderson var med ute på träningsplanen men genomförde individuella övningar. Det har ännu inte kommit några uppdateringar kring Robertsons status.

Det såg ut som att Origi skulle ansluta till skadelistan, men efter matchen meddelade den belgiska förbundskaptenen Roberto Martinez att det endast rör sig om en mindre smäll och att anfallaren kommer kunna spela till helgen.

Redan VM-klara Belgien spelade 1-1 mot Wales. Neco Williams spelade hela matchen för walesarna som säkrat en plats i play off till VM.

Det blev 90 minuters speltid även för Virgil van Dijk vars Nederländerna tog en blytung seger mot Norge med 2-0 vilket innebär att de knep direktplatsen till VM.

Mycket positivt var att Mohamed Salah endast fick göra ett inhopp på 30 minuter när Egypten besegrade Gabon med 2-1. Anfallaren behövde alltså inte köra slut på sig inför Liverpools match mot Arsenal på lördag.

För Takumi Minaminos del blev det en timmes speltid i Japans 1-0-seger mot Oman.