Quantcast

Nästa match (Champions League)

Glasgow Rangers klubbmärke Glasgow Rangers (H)

tisdag 04 okt 21:00

Hur agerar LFC när stjärnorna drar till Afrikanska mästerskapen?

Bild till nyheten

Veckans Speltips vänder sig till medlemmar och följare som gillar att betta på Liverpool och Premier League.

Hur agerar Liverpool när stjärnorna lämnar för Afrikanska mästerskapen?

Vintern är på ingång och för Premier League-lagen innebär det ett intensivt matchande. December och januari utgör två av säsongens mest påfrestande månader, vilket kräver en bred trupp för att haka på i toppen. För Liverpool kommer de Afrikanska mästerskapen som ett stort bakslag.

Årets upplaga av mästerskapet spelas mellan 9:e januari och 6:e februari. Premier League-lagens afrikanska stjärnor kommer därför behöva avvika från sina klubbar under ett viktigt skede av säsongen. Liverpool är ett av lagen som drabbas hårdast.

Med största sannolikhet kommer man behöva klara sig utan Naby Keïta (Guinea), Sadio Mané (Senegal) och Mohamed Salah (Egypten).

Backlinjen, däremot, ser ut att stå oförändrad. Att Joël Matip tas ut till Kameruns landslag är högst osannolikt, då han inte spelat för sitt land sedan 2015 efter att en dispyt uppstått.

Riskerar missa flertalet matcher

Förutsättningarna bäddar för en högdramatisk vinter för Liverpool-fansen. Hur ska laget klara sig i ligan? Och hur ska det gå för LFC-stjärnorna i Afrikanska mästerskapen? Allt detta, och mycket mer, kan du spela på hos nätcasino bankid. Att spela med BankID är smidigt och enkelt, och nöjet har potential att bli ännu större i och med eventuella oddsförhöjningar på Liverpool.

LFC är nämligen tvungna att klara sig utan några av sina största stjärnor i åtminstone tre matcher:

  • 8/9 januari – FA-cupens tredje runda
  • 15 januari – Brentford (H)
  • 23 januari – Crystal Palace (B)

Antalet missade matcher riskerar dock att växa sig större än så. De Afrikanska mästerskapen inleds den 9:e januari, men landslagen har möjlighet att kalla spelare redan den 27:e december. I och med detta kan Liverpool tvingas ställa upp med ett försvagat lag även i bortamatcherna mot Leicester (28:e dec) och Chelsea (2:a jan).

Jürgen Klopp vill inte stå utan sina stjärnor längre än vad som behövs. Den tyske tränaren uppges jobba hårt för att få behålla spelarna till åtminstone 3:e januari. Om han lyckas kan Liverpool formera sitt starkaste lag i de två bortamatcherna som kan spela stor roll för säsongens sluttabell.

När kan spelare vara tillbaka?

När Liverpool-spelarna lämnar truppen återstår att se, och när de återansluter till Merseyside beror på hur de presterar i mästerskapen. Finalmatchen spelas den 6:e februari, tre dagar innan Liverpool välkomnar Leicester till Anfield. Att Egypten och Senegal når mästerskapens slutomgång står i relativt låga odds. Då Salah och Mané utgör de två tyngsta avbräcken riskerar Liverpool att bli starkt lidande i ytterligare en viktig ligamatch.

Skulle något av lagen däremot åka ur turneringen redan i gruppspelet, ljusnar läget sett ur klubbens eget perspektiv. De sista gruppspelsmatcherna spelas den 19:e januari. Därmed finns möjlighet att spelare hinner hem redan till mötet med Crystal Palace.

Hur ska Liverpool ersätta stjärnorna?

Det enda som går att säga med 100 procents säkerhet är att Liverpool blir fullt ut försvagade i FA-cupens tredje runda och i bortamatchen mot Brentford. De två största hålen uppstår på de anfallande kanterna, men på Liverpools bänk finns en rad potentiella ersättare:

  • Diogo Jota
  • Takumi Minamino
  • Divock Origi

Huruvida dessa namn är tillräckliga ersättare eller inte är en av de stora frågorna för Klopp och ledningen. Skulle någon av ersättarna dessutom drabbas av skada blir läget allt mer akut. Det rapporteras därför om att LFC överväger alternativet att plocka in extern hjälp. Afrikanska mästerskapen sammanfaller med januarifönstrets öppnande. Därav finns möjlighet för Liverpool att förstärka sin trupp.

Ett av de namn som övervägs är Viktor Tsygankov, detta enligt Liverpool Echo som menar att 24-åringens snabbhet passar bra på Anfield. Den ukrainske högeryttern spelar i dagsläget för Dynamo Kiev och har gjort 9 mål på 14 ligamatcher. 

Att den ukrainska ligan gör uppehåll mellan december och februari kan tala för att Dynamo Kiev är villiga att släppa Tsygankov, då klubben har tid på sig att hitta en ersättare. Enligt Transfermarkt värderas yttern till 25 miljoner euro.

Ont om tid innan Chelsea-matchen

Det råder tvivel kring att Tsygankov, eller annat eventuellt nyförvärv, finns tillgänglig för matchen mot Chelsea. Stormatchen spelas blott två dagar efter transferfönstrets öppnande och det är inte särskilt troligt att en nyrekrytering hinner anlända till dess. 

Om de afrikanska spelarna lämnar innan den 2:a januari får Liverpool sannolikt lita på sina bänkspelare vid besöket på Stamford Bridge.

Bannerbild