Landslagskoll: Tung förlust för Jota

Bild till nyheten Landslagskoll: Tung förlust för Jota
Diogo Jota och Portugal åkte på en tung smäll då de missade direktplatsen till VM efter ett sent segermål av Serbien.

Diogo Jota fick starta i Portugals avgörande match mot Serbien där förutsättningarna var sådana att portugiserna säkrade en direktplats till VM om de undvek förlust. Det började på bästa möjliga sätt när Renato Sanches satte 1-0 redan två minuter in i matchen, men serberna kvitterade innan halvtidsvilan.

Jota blev utbytt med sju minuter kvar att spela när det såg ut som att portugiserna skulle lösa en VM-plats, men i den 90:e matchminuten satte Aleksandar Mitrovic 2-1 till Serbien och såg därmed till att de tog direktplatsen. För Jota och Portugal väntar nu istället play off.

Kostas Tsimikas startade och spelade hela matchen i Greklands betydelselösa match mot Kosovo som slutade 1-1.

För Caoimhin Kelleher blev det ytterligare en match på bänken när Irland besegrade Luxemburg med 3-0.