– Sadio är i superform

Bild till nyheten – Sadio är i superform
Statistiken visar att Sadio Mané är tillbaka i toppslag.

Senegalesen var den förste att medge att fjolårssäsongen var ett rejält misslyckande för honom personligen. 

I höst har han redan gjort åtta mål på 14 matcher, vilket är hälften av produktionen ifjol på 48 matcher.

– Han är i superform just nu, säger Jürgen Klopp till Liverpool Echo.

– Jag tycker att hans mål i onsdags (2-0-segern mot Atletico) och vad den betydde för matchen har blivit lite undervärderad. Det hade inte ens blivit en chans om inte Sadio hade gjort sig av med fyra eller fem Atletico-spelare och alla vet hur Atletico spelade.

– Att kunna slita sig fri utan att åka i backen och slå en passning med utsidan av foten – och omedelbart se möjligheten – det summerar Sadios form just nu, konstaterar managern.

– Jag kan inte heller tycka att hans form var så dålig ifjol heller, men han var inte nöjd själv. Och det är helt ok. Om han vill bli bättre är det ju toppen för oss.

– Om David Moyes säger att han kan bli bättre efter 999 matcher så kan vi också bli bättre. Det är vad vi alla jobbar efter, inklusive Sadio.

29-åringen står bokförd på 105 mål och 36 assist på 232 matcher sedan övergången från Southampton för drygt fem år sedan.

Rekordtjatet

Det faktum är att Liverpool kan sätta nytt klubbrekord mot West Ham ikväll om man undviker förlust för 26:e raka matchen, är tysken inte särskilt intresserad i.

– Vi försöker göra det som är möjligt nu. Grunden vi har lagt är helt ok och om vi raderar rekord på vägen, så har det aldrig varit vårt mål.

– Det här laget har redan satt ett antal nya rekord, men vi fokuserar aldrig på det. Det är givetvis ett bra tecken om vi gör det, för det betyder att vi vinner fotbollsmatcher och det är det enda vi vi vill.

– Vi siktar inte på att sätta rekord mot West Ham, utan för att ta de tre poängen. Det är tufft nog, avslutar Klopp


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer