Quantcast

Nästa match (Premier League)

Everton klubbmärke Everton (B)

onsdag 01 dec 21:15

Coote dömer mot Preston

Bild till nyheten

David Coote kommer ikväll döma sin första Liverpoolmatch sedan han var VAR-domare i matchen där Jordan Pickford skadade Virgil van Dijk.

David Coote är huvuddomare när Liverpool gästar Preston North End i Ligacupen. Det är den första Liverpoolmatchen han är involverad i sedan Merseysidederbyt på Goodison Park förra hösten.

I den matchen fick Coote utstå massiv kritik för att som VAR-domare inte påpekat till huvuddomare Michael Oliver att Jordan Pickford borde fått rött kort efter tacklingen som ödelade Virgil van Dijks säsong.

Coote dömde dessutom bort Jordan Hendersons sena mål som hade avgjort matchen till Liverpools fördel. Offsiden var så knapp att klubben krävde en utredning kring användandet av VAR-teknologin i derbyt.

Matchen mot Preston blir den andra Liverpoolmatchen Coote gör som huvuddomare. Första gången var i 1-1-matchen mot Burnley i slutet av titelsäsongen 2019/20. Även då riktades uppmärksamheten mot domaren, Andy Robertson vrålade bland annat "Vad är det för mening att ha dig i mitten av planen?" efter att ha blivit nerkörd i straffområdet utan att få straff. 

Källa: Thisisanfield.com.

Bannerbild