Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Lijnders om skadeläget

Bild till nyheten

Assisterande tränaren Pep Lijnders har gett en skadeuppdatering inför onsdagens Ligacupmatch mot Preston.

Liverpool har ett gäng spelare på skade- och sjukdomslistan för tillfället. Thiago har varit borta under en längre tid med en vadskada, Fabinho och Caoimhin Kelleher missade helgens match mot Manchester United medan James Milner och Naby Keita tvingades kliva av med skador i söndagens seger.

Jürgen Klopps högra hand Pep Lijnders har gett en uppdatering kring skadeläget.

– Millie kände av någonting i baksida lår, men sedan såg han Greenwood ta en löpning och sådan som Millie är så försökte han löpa för att stoppa kontringen. Det säger mycket om hans vilja, hur han sätter laget först. Men det blev en lite värre skada på grund av det. Det ser ut som att han är borta till nästa landslagsuppehåll, sa Lijnders på sin presskonferens inför matchen mot Preston.

– Min arbetstitel är assisterande manager men jag tror att Milner skulle kunna kallas det också. Han är en viktig ledare.

– När det gäller Naby. Vi bör prata om VAR tycker jag, det är ett system som kan skydda spelare. Det kan ibland klagas kanske mycket på det, men nu såg vi varför det finns. Det finns för att skydda spelarna och göra matcherna mer rättvisa. Det var en ful tackling, men som tur är så hade Naby inte foten i marken, det blev bara en smäll. Vi tar det dag för dag, men det ser bättre och bättre ut.

– Thiago är inte tillgänglig ännu, han har tränat individuellt. Han närmar sig, men även matchen mot Brighton (till helgen) ser ut att komma för tidigt.

– Fabinho kommer inte spela mot Preston, men han kan komma att vara redo till helgen.

Den unge målvakten Caoimhin Kelleher missade matchen mot Manchester United på grund av sjukdom och riskerar att även missa mötet med Preston.

– Det är lite osäkert, han har tränat med laget men det verkar som att han fått ett bakslag, så han kommer troligtvis inte vara involverad, förklarade Lijnders.

I Ligacupsammanhang får unga talanger ofta chansen att visa upp sig i den röda tröjan. I den senaste matchen mot Norwich fick bland annat Kaide Gordon - som imponerade stort under sommarens försäsong - spela från start. Många har nog sett fram emot att se honom i spel igen, men tyvärr är han inte tillgänglig för spel på onsdag.

– Nej. Han gjorde sitt första träningspass igår och då var han endast med på kvadraten, sa Lijnders när han fick en fråga om Gordons status efter att han missat de senaste U23-matcherna.

Bannerbild