Quantcast

Nästa match (Premier League)

Everton klubbmärke Everton (B)

onsdag 01 dec 21:15

Äldsta startelvan på 68 år

Bild till nyheten

Snittåldern i laget som startade mot Atletico Madrid var den högsta sedan 1953.

Att Liverpool är på väg mot ett generationsskifte står klart när man granskar snittåldern på elvan som startade i tisdagens 3-2-seger på Wanda Metropolitano i Madrid:

Alisson Becker, 29, Trent Alexander-Arnold, 23, Joel Matip 30, Virgil van Dijk, 30, Andy Robertson, 27, Naby Keita, 26, Jordan Henderson, 31, James Milner, 35, Mo Salah 29, Roberto Firmino, 30, Sadio Mané, 29.

Det ger en snittålder på 29 år och 130 dagar, rapporterar Opta, och är därmed det äldsta lag som Klopp någonsin har ställt på benen.

Inte sedan en match mot Newcastle i september 1953 har Liverpool haft en äldre startuppställning. Den gången låg var snittet på lite över 30 år.

Samtliga som startade i tisdags har dessutom varit länge i klubben – Naby Keita är det färskaste tillskottet och han kom från RB Leipzig för drygt tre år sedan. 

Sett till matcherna i Premier League har Liverpool denna säsong ställt upp med ett lag med en snittålder på 27,3 år, vilket är ligans femte "äldsta" lag. Arsenal är yngst med 24,2 år. 

En liten tröst i sammanhanget inför en förestående generationsväxling är att Liverpool, förutom 27-årige Fabinho som startade på bänken mot Atletico, har en räcka yngre spelare i bakgrunden: 

Caoimhin Kelleher, 22, Fabinho, 27, Joe Gomez, 24, Diogo Jota, 24, Ibrahima Konate, 22, Kostas Tsimikas, 25, Neco Williams, 20, Curtis Jones, 20, och Harvey Elliott, 18. 

Dessutom hoppas vi ju att någon eller några av tonåringarna Conor Bradley, Tyler Morton, Kaide Gordon, Mateusz Musialowski och Owen Beck kan utvecklas och ta klivet upp i A-truppen på allvar.

Den stora frågan är väl mer om den meriterade och rutinerade startelvan som vann mot Altetico i tisdags har fler troféer på lager innan det är dags för yngre krafter att ta över...

Källa: liverpool.no

Bannerbild