Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Trio riskerar missa stormatcher

Bild till nyheten

Det råder osäkerhet kring exakt när Liverpool måste släppa sina spelare till de Afrikanska mästerskapen.

De Afrikanska mästerskapen spelas i början av 2022 och Liverpool kommer behöva klara sig utan Mohamed Salah, Sadio Mané och Naby Keita under en period av säsongen. Det är ännu inte helt säkert hur lång frånvaron från klubbfotbollen blir för trion.

Enligt FIFA:s regelverk måste klubbarna släppa sina spelare till mästerskap senast måndagen veckan innan turneringen startar. 

Turneringen inleds söndagen 9 januari med en match mellan Kamerun och Burkina Faso. Följs reglerna till punkt och pricka ska klubbarna släppa sina spelare redan 27 december - 13 dagar innan turneringens start. 

Enligt The Athletic kommer Premier League-klubbarna troligtvis försöka komma överens med de olika afrikanska förbunden om att inte släppa iväg spelarna förrän 3 januari då majoriteten av länderna kliver in i turneringen måndag 10 januari eller senare. 

The Athletic skriver att Premier League-klubbarna meddelat att diskussioner fortfarande pågår kring ämnet. En klubb menar att det troliga är att en dispans endast kommer att ges om det gäller samtliga klubbar och länder för det inte ska påverka turneringens integritet. Problematiken uppstår endast i Premier League av de fem europeiska toppligorna då de andra fyra har vinteruppehåll då.

Liverpool lär vara mycket måna om att få till en lösning där de släpper spelarna 3 januari istället för 27 december då det skulle innebära att de kommer kunna använda sig av Salah, Mané och Keita i viktiga matcher mot Leicester (28 december) och Chelsea (2 januari). När det gäller de sistnämnda motståndarna skulle de behöva klara sig utan målvakten Edouard Mendy och Hakim Zieych i matchen mot Liverpool om klubbarna inte lyckas få till en dispans.

Källa: Liverpool.no

Bannerbild