Quantcast

Nästa match (Premier League)

Everton klubbmärke Everton (B)

onsdag 01 dec 21:15

​"En ny Champions League-klassiker"

Bild till nyheten

Liverpool och Atletico Madrid bjöd på fantastisk underhållning på Wanda Metropolitano. Liverpool gick vinnande ur striden och leder nu gruppen med fem poäng. Så här reagerade brittisk press på matchen.

Neil Jones, Goal:

"Hur ska man inleda detta på annat sätt än att säga 'wow'?"

"Liverpool har varit involverade i några Champions League-klassiker under åren, men detta var någonting nytt. Det är inte så vanligt att de kommer i gruppspelsfasen."

"Det fanns stunder där matchen kändes mer som ett returmöte i en semifinal. Intensiteten, galenskapen, spänningen och känslorna, allt hör hemma på den största av scener."

"Det var högdramatiskt, minst sagt."

Sid Lowe, The Guardian:

"Jürgen Klopp hade sagt att det inte var särskilt troligt att Liverpool skulle göra tre mål på Wanda Metropolitano, men i slutändan var det precis vad de behövde göra."

"Med 15 minuter kvar av en galen, rolig och oväntat öppen match stod Mo Salah vid straffpunkten och hade fått chansen att skjuta hem segern till Liverpool. De ledde med 2-0 efter 20 minuter, men nu stod det 2-2 och ingenting var säkert längre. Förutom att egyptiern klev fram och kyligt satte vinnarmålet."

"Det var inte så att en Liverpoolseger kändes säker omedelbart efter målet, Atletico fick straff strax därefter men domslutet ändrades vilket innebar att Luis Suarez inte fick samma chans som Salah hade fått."

Sam Wallace, Telegraph:

"Det var en episk match lika mycket för misstagen som det briljanta, men den slutade välbekant: Liverpool vann efter mål av ostoppbara Mohamed Salah."

"Men även Salah själv skulle erkänna att hans segermål inte berättade hela historien av denna fantastiska europeiska sammandrabbning, det var en av de bästa gruppspelsmatcherna i Champions Leagues historia."

"En bortaseger mot Atletico Madrid måste värderas högt av Liverpool, oavsett hur kaotisk matchen faktisk var."

Freddie Keighley, Mirror:

"Klopp har gjort supportrar frustrerade under åren med hans ovilja att göra tidiga byten. Men tysken grubblade inte länge mot Atletico Madrid. Han noterade lagets defensiva problem under de första 45 minuterna och ersatte Naby Keita med Fabinho i paus."

"Därefter, när han kände att segern var inom räckhåll, bytte han in Diogo Jota och Alex Oxlade-Chamberlain strax efter timmen var spelad då Liverpool försökte få sitt numerära övertag att ge effekt."

Jamie Braidwood, Independent:

"Jürgen Klopp hade huggit handen av dig för en bortaseger mot Atletico Madrid, men han lär ha varit frustrerad över några delar av sitt lags insats. Liverpools insats, precis som matchen i sin helhet, innehöll allt, en del var bra, en del var mindre bra."

"Virgil van Dijk och Joel Matip hade problem och Alisson tvingades till några fina aktioner för att rädda dem, trots det stod det lika när det var dags för pausvila."

"Liverpool hade förlorat sitt momentum i anfallet och de hade problem att hitta det igen även när Atletico gick när på tio man efter Griezmanns röda kort."

"Andra halvleken liknade Liverpools förra bortamatch mot Atletico för två säsonger sedan, när de förlorade med uddamålet, men de räddades av Salahs sena straffmål, en straff som kom till efter en oförståelig tackling av Hermoso."

"Det var Mohamed Salah som återigen var Liverpools hjälte och skrev historia genom att göra mål för nionde matchen i följd, det var tydligt att det är han som kan göra skillnaden trots en lite mindre livlig insats i Madrid."

Dominic King, Daily Mail:

"Naby Keitas 45 minuter på Wanda Metropolitano speglade hans Liverpoolkarriär. Det som var bra var riktigt bra men resten nådde inte upp till den kravbild som finns, inte ens i närheten."

"Liverpool hade full kontroll på matchen men Atletico tilläts ta sig tillbaka när Keita var alldeles för svag och reagerade för långsamt vid en korthörna."

"Hans presspel var inte tillräckligt bra precis innan Atletico kvitterade. Liverpoolspelarna skakade på huvudet för hur billigt de släppte in kvitteringen. Salah stod vid mittlinjen och kunde knappt dölja sin besvikelse över att en 2-0-ledning blivit 2-2."

Thisisanfield:

"Mohamed Salah har nu hittat nätet i nio raka matcher - ingen annan Liverpoolspelare har någonsin lyckats med den bedriften."

"På dessa matcher har han gjort 11 mål, plus ett par assist. Hans uthållighet, tillförlitlighet och inställningen att han bara måste hitta nätet är otroligt imponerande att se."

"Nu är han också Liverpools bästa målskytt i Champions League. Han är verkligen kung för tillfället."

Källa: Thisisanfield.com.

Bannerbild