Quantcast

Nästa match (Premier League)

Everton klubbmärke Everton (B)

onsdag 01 dec 21:15

Klopp: Det var en tuff kamp

Bild till nyheten

Jürgen Klopp gav sin syn på Liverpools insats och vilka lärdomar som kan tas när han mötte pressen efter en viktig trepoängare mot Atletico Madrid.

Liverpool fortsatte segersviten i Champions League genom att besegra Atletico Madrid med 3-2. The Reds har nu nio poäng på tre matcher och toppar sin grupp med fem poäng ned till Madrid-laget som är tvåa.

Detta hade Jürgen Klopp att säga om matchen på sin presskonferens:

Om matchen i sin helhet:

– När de här två lagen möter varandra skulle jag säga att dramatik är garanterad. Båda lagen är riktiga kämpar som är vana att kämpa för vad de vill ha. 

– Det blev en speciell match eftersom det inte är så vanligt att man så lätt går upp i en 2-0-ledning mot Atletico Madrid efter 13 minuters spel. Ibland kan den mänskliga hjärnan vara ens största fiende. Vi missförstod situationen helt och hållet. Vi försökte kontrollera matchen på fel sätt, vi använda fel ytor och släppte in två billiga mål.

– Hörnvarianten var bra men vi visste att de kunde göra någonting sådant så vi kunde ha stoppat det. Det andra målet: jag tror vi alla kan vara överens om att vi aldrig släppt in ett sådant mål förut, det såg verkligen inte bra ut. Så var det plötsligt 2-2.

– I halvtid tror jag att alla här i rummet och de andra som såg matchen tänkte "OK, Atletico har en fördel nu så det här kommer nog bara gå åt ett håll." Men vi tänkte: "Vi är fortfarande här, låt oss ge det ett försök." Jag sa till grabbarna att vi nu vet mycket mer om våra motståndare än innan, så vi behövde bara använda ytorna som fanns. Det var det vi försökte att göra och sedan blev matchen än mer dramatisk efter några specifika domslut.

– Jag tycker att vår straff är en solklar straff och jag tycker inte att straffsituationen för Atletico är straff. Det är vad jag tycker. Jag blev lite förvånad över att beslutet ändrades efter att det först dömts straff. När det gäller det röda kortet så är det otur, men jag tycker att det är rätt med ett rött kort. Foten är uppe i ansiktet, det är sådana situationer som ger rött kort. 

Om Liverpool kan ta lärdom av matchen:

– Ja, absolut. När man vinner sådana här matcher kan man säga att det är tack vare de senaste 46 Champions League-matcherna vi spelat tillsammans. Men vi har kvalitet, vi har kvaliteten som krävs för att avgöra. Målen gjordes på ett riktigt bra sätt. 

– Hade jag valt exakt samma elva igen? Jag är inte säker. Men vi hade många saker att ta hänsyn till. I slutändan tror jag att vi hade för många spelare på planen som nyligen spelade för sina respektive landslag och sedan i förra matchen i Premier League. Det finns alltid flera anledningar till varför saker händer. 

Om lagets självförtroende:

– Vi är inte överdrivet självsäkra. Vi vet vilka problem vi har, men vi försöker ofta ignorera dem. Ikväll var det två självsäkra lag som möttes och skulle man mäta mitt och Diego Simeones självförtroende så skulle han vinna av rätt anledningar. 

– Det här var helt enkelt en tuff kamp. Bägge lag bjöd på en kamp. Det kommer vara samma sak om två veckor. 

Om Atleticos spelstil:

– Jag vet inte exakt hur bollinnehavet såg ut men jag kände att Atletico lät oss föra spelet även vid 11 mot 11. Det är så de spelar och jag är inte fotbollens påve! Det spelar inte så stor roll vad jag säger. Vissa saker gillar jag här i livet, vissa saker gillar jag inte. 

– Jag har respekt för vad de gör här. Jag hade inte kunnat göra det, jag är inte samma person som Diego. Hur länge har han varit här? 10 år? De har varit extremt framgångsrika, varför ska de spela den fotboll jag gillar? De spelar den fotboll de vill spela och det är helt lugnt.

Bannerbild