Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Preston klubbmärke Preston (B)

onsdag 27 okt 20:45

Motiveras av uteblivna firandet

Bild till nyheten

Liverpool fick på grund av coronapandemin aldrig möjligheten till något enormt titelfirande efter Premier League-triumfen 2020. Målvaktstränare John Achterberg menar att längtan efter firande tillsammans med supportrarna motiverar alla inom klubben.

När Liverpool vann sin sjätte Champions League-titel 2018/19 samlades hundratusentals supportrar på Liverpools gator för att fira tillsammans med spelarna och ledarna. Glädjescenerna var fantastiska och när Jürgen Klopps lag sedan tog hem en första ligatitel på 30 år hade firandet nog kunnat bli än mer spektakulärt.

Tyvärr blev det aldrig någon bussparad efter Premier League-titeln då coronapandemin satte stopp för stora folksamlingar. 

– Det var trist att vi inte fick fira som vi borde ha firat när vi vann ligan, säger målvaktstränare John Achterberg i The Athletics podcast The Red Agenda.

– Vi hade ett rejält firande efter Champions League. Folk flög in från världen över för att fira. Allt var utsålt i Liverpool. Det var en miljon på gatorna när vi vann Champions League.

– När vi vann Premier League hade det kunnat vara det dubbla. 

Att få fira tillsammans med supportrarna är en stor motivationsfaktor för att vinna Premier League igen.

– Vi hade älskat att vinna igen. Spelarna, staben, det är något vi har pratat om.

Supportrarnas påverkan på laget har märkts under inledningen av denna säsong då Anfields läktare återigen får fyllas till bredden.

– I hemmamatcherna kan man se hur taggade spelarna blir av supportrarna. Det gör att man jobbar och löper dubbelt så mycket. Plötsligt var det tomt, ingen stämning, vilket är något man behöver för att ta det där extra steget. Så ska det inte vara, men det är bara mänskligt att sådana saker gör att det inte fungerar riktigt som det ska.

Achterberg har varit i klubben i hela 12 år nu. Om han själv får bestämma blir det minst 12 år till.

– Tolv år här är för kort enligt mig. Att vara tränare är min passion. Jag kan inte kalla det ett jobb, det är en dröm att göra det jag gör. 

Källa: Liverpool.no

Bannerbild