Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Preston klubbmärke Preston (B)

onsdag 27 okt 20:45

– Elliott har en fantastisk inställning

Bild till nyheten

På lördag drar Premier League igång igen och för Liverpools del väntar bortamatch mot Watford.
James Milner hoppas laget kan bygga vidare på den fina inledningen av säsongen och säger sig också vara mäkta imponerad över Harvey Elliotts mentala styrka efter fotbrottet.

Landslagsuppehållet är över för de flesta Liverpoolspelarna - det är endast Alisson och Fabinho som har en landskamp kvar att spela denna vecka - och fokus kan riktas mot lördagens lunchfight mot Watford på Vicarage Road.

Så här långt har Liverpool spelat tio matcher och är fortsatt obesegrade. De är en poäng bakom ligaledande Chelsea, toppar sin Champions League-grupp och har tagit sig vidare i Ligacupen.

– Jag tycker att det har varit en godkänd start, säger James Milner till Liverpoolfc.com.

– Jag tror vi alla är medvetna om att det funnits matcher där vi kunde ha presterat bättre, vi har tappat poäng där vi kanske inte hade önskat, men det är en bra grund att bygga vidare på. Det är alltid svårt i början av säsongen, man spelar några matcher sedan är det landslagsuppehåll, sedan spelar man några fler matcher innan ett nytt uppehåll. Det är svårt att hitta rytmen när flera spelare lämnar truppen för att spela helt olika system och sådant i sina landslag.

– Så sett till de matcher vi spelat tycker jag att det är en solid inledning. Vi har en tuff grupp i Champions League. Vi har haft många tuffa matcher i ligan, men alla matcher är väl tuffa i ligan, inte sant? Vi vet att vi kan spela bättre och har mycket att förbättra, vilket är bra.

Milner har lagt landslagsskorna på hyllan sedan 2016 och får chansen att ladda upp batterierna under landslagsuppehållen.

– Det är skönt att komma bort lite. Det är så intensivt här och vi har inte många lediga dagar. Att få lite miljöombyte, även om man jobbar hårt med fysisk träning, så är det skönt att få ett break från intensiteten på AXA (Training Centre) och med matcher var tredje dag.

– När man kommer tillbaka har man återhämtat sig och är redo inför nästa tempohöjning. Det är någonting som har hjälpt mig. Det är skönt att få en liten paus men samtidigt jobbar vi hårt med fysiken för att vara redo att köra igång igen.

Med sin erfarenhet har Milner blivit ett stort stöd för unga spelare i truppen. Han trivs i rollen som mentor.

– Jag var lyckligt lottad när jag kom fram i Leeds. Jag var väldigt ung men hade ett fantastiskt omklädningsrum bakom mig. Det var lite hårdare stämning då. Om man gjorde ett misstag fick man verkligen höra det och ibland fick man lov att ducka för tekoppar och så! Jag lärde mig mycket i Leeds av de äldre spelarna.

– Med den talangen som finns i seniortruppen och i akademin, förhoppningen är att vi äldre spelare kan hjälpa spelarna så mycket som möjligt. Vi vet hur brutal fotbollen är. Man måste ha tur men samtidigt rätt inställning för att hantera upp- och nedgångar. Det är där man som äldre spelare kan kliva in och ta lite större ansvar.

– Det gäller att ge spelare beröm när de gör någonting bra och leda dem i rätt riktning. Den kvalitet som dessa unga spelare besitter är otrolig. Sedan krävs rätt inställning.

I gymmet på AXA Training Centre har Milner tränat tillsammans med Harvey Elliott som är inne i en tuff period efter skadan han ådrog sig tidigare under hösten.

– Han har varit så positiv redan från start. Jag pratade om mental styrka tidigare och sättet han reagerade på händelsen, hur han pratade, det verkade som att han var 30 år och varit med om det tidigare. Han är otrolig. Han har en fantastisk inställning, han jobbar hårt och har gjort stora framsteg.

– Jag tror inte att det är så långt kvar innan han kan bli kvitt kryckorna, vilket är fantastiskt. Man måste bara se till att hålla mobilen ur händerna på honom! Jag tycker nästan det är bra att han går på kryckor eftersom han inte kan vara inne på Instagram och Twitter och så! Men han jobbar stenhårt, det är sådant som folk utifrån inte ser. De ser videos från gymmet, men han jobbar hårt hemifrån också med olika övningar för att behålla styrkan i benet. Det är tråkiga övningar och det hade varit lätt att inte göra dem, men det är det hårda arbetet som lägger grunden. Han gör det väldigt bra, det är kul att se.

På Vicarage Road ställs Liverpool mot ett Watford som har Claudio Ranieri som ny tränare.

– Det verkar alltid hända oss, att lag som har det tufft byter tränare precis innan vi ska möta dem. Det gör ibland att det är svårt att förutspå hur de ska spela. Självklart hade det varit tufft oavsett. Det är Premier League, det finns bra lag och lag som har lite problem som de försöker att lösa.

– Det är nog lite mindre press på dem, förväntningarna att vinna ligger på oss. Nu har de en ny tränare som kanske förändrar mycket, eller så gör han det inte. Det är svårt att veta. Vi måste bara se till att koncentrera oss på oss själva och vår insats, avslutar Milner.

Bannerbild