Robbo hjälte när skottarna vände och vann

Bild till nyheten Robbo hjälte när skottarna vände och vann
Vår världsklassiga vänsterback låg bakom två målgivande passningar när skottarna vände och vann mot Israel i VM-kvalet. Och så här gick det för övriga Liverpoolare i landslagsdressen.

Skottarna fick sämsta tänkbara start mot Israel då Eran Zavahi skruvade in en frispark redan efter fem minuters spel.

Men bara några minuter senare ångade lagkaptenen Andy Robertson i sedvanlig stil fram på vänsterkanten, väggade med Southamptons Che Adams och hittade in till Aston Villas John McGinn som kvitterade. Bara en stund senare kom nästa kalldusch då israelerna ökade på till 2-1.

Skottland hade chansen att kvittera på straff på övertid i första halvlek, men Lyndon Dykes sumpade och fansen buade kraftigt när lagen gick av banan i paus.

Men i andra halvlek vaknade hemmalaget till liv på nytt. Andy Robertson slog ett suveränt inlägg som samme Dykes styrde i nät, men målet dömdes först bort för hög spark. Men efter en VAR-check godkändes det.

Och fyra minuter in på förlängningen vrålade hela Hampden Park ut i högan sky när Man Uniteds Scott McTominay satte det avgörande 3-2-målet.

Robertson och company har nu kopplat ett fast grepp om andraplatsen i B-gruppen efter suveräna Danmark och har fyra poäng ner till Israel på tredjeplatsen.

På tisdag ställs skottarna mot Färöarna på bortagräs.

Övriga Liverpoolare i aktion

• Sadio Mané gjorde sitt 26:e mål på 78 landskamper när Senegal hemmavann på Stade Lat-Dior mot Namibia med 4-1.
  • Naby Keita byttes ut efter 76 minuter när Guinea kryssade 2-2 mot Sudan. Guinea har definitivt spelat bort chansen att kvalificera sig för VM.
  • Jordan Henderson blev sittande på avbytarbänken när England bortaslog Andorra med 5-0 efter mål av Ben Chilwell, Bukayo Saka, Tammy Abraham och tvåa baljor av James Ward-Prowse. England cruisar vidare mot Qatar.
  • Caoimhín Kelleher får fortsatt vänta på sin debut för det irländska landslaget. "The Boys in Green" bortabesegrade Azerbajdzjan med 3-0 men har ändå ingen chans att nå VM-slutspelet i november nästa år.