Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Ber om halverad karantän

Bild till nyheten

Spelarna som rest till rödlistade länder har gått ihop och bett premiärministern Boris Johnson se över de nuvarande karantänreglerna.

Mycket av rapporteringen kring det nu pågående landslagsuppehållet har handlat om de spelare som rest till rödlistade länder och hur deras karantän kommer att se ut vid hemkost till England.

Tidigare har regeringen beslutat att fullvaccinerade professionella fotbollsspelare får sitta i karantän i en av deras respektive klubbar utvald facilitet i tio dagar samt med tillåtelse att en gång om dagen lämna för att träna eller spela match.

Spelarföreningens Maheta Molango har å spelarnas vägnar skrivit ett brev till Boris Johnson med en förfrågan om att karantäntiden ska halveras. Ett argument som ska ha tagits upp är det faktum att spelarna i och med de nuvarande reglerna kommer att vara borta från sina familjer under väldigt lång tid. 44 spelare från Premier League, EFL och Women's Super League har skrivit under.

"På grund av det hektiska spelschemat i den internationella fotbollen kan detta leda till att spelarna är borta från sina nära och kära i mer än 100 dagar innan slutet av 2022," står det bland annat i skrivelsen.

För Liverpools del är det Alisson, Fabinho, Sadio Mané och Kostas Tsimikas som kommer att vistas i rödlistade länder under detta landslagsuppehåll.

Källa: Thisisanfield.com.

Bannerbild