Alisson missnöjd med karantänreglerna

Bild till nyheten Alisson missnöjd med karantänreglerna
Alisson anser att den brittiska regeringens nya karantänregler för fotbollsspelare inte är någon vidare bra lösning.

Alisson är en av fyra Liverpoolspelare som reser till rödlistade land under detta landslagsuppehåll vilket innebär karantän vid hemresa till England.

Regeringen i landet har beslutat att förändra karantänsreglerna för fullvaccinerade fotbollsspelare - de ska nu sitta i karantän i tio dagar men de får lämna sitt hotell en gång per dag för träning eller match. 

För brassarna Alisson och Fabinho kan det dock fortsatt bli så att de missar Liverpools två första matcher efter uppehållets slut. Matchen mot Watford spelas 35 timmar efter Brasiliens sista match och sedan väntar en bortamatch mot Atletico Madrid. Duon skulle då behöva lämna sin karantän för att resa till ett annat land. Exakt hur det skulle fungera med karantänreglerna i England är inte fastställt.

Alisson tycker att regeringens lösning bara skapat ett nytt problem.

– De löste ett problem med ett nytt problem för oss spelare, säger målvakten till ESPN Brazil. 

– Vi kommer att representera vårt landslag, vilket är vår uppgift, det är också någonting som vi är väldigt stolta att få göra. 

– Att åka dit och göra det innebär att vi är långt borta från våra familjer och när vi kommer tillbaka så måste vi vara borta från dem i tio dagar till.

– Regeringen har uppmanat alla spelare att vaccinera sig, vilket vi har gjort. Trots det så måste vi resa tillbaka och sitta i karantän.

– Vi vill inte vara i någon priviligerad situation, vi vill bara att besluten som fattas gör det med utgångspunkt i hur situationen faktiskt ser ut. Vi förstår att världen är inne i en komplicerad situation, men besluten som fattats är inte rimliga. 

– Jag tror att många håller med mig om det, kanske inte alla, men det är så jag ser på karantänsreglerna. 

Källa: Thisisanfield.com


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer