Juniorerna kryssade mot Porto

Bild till nyheten Juniorerna kryssade mot Porto
Liverpools U19 fick med sig en poäng från bortamötet med FC Portos motsvarighet i UEFA Youth League.

UEFA Youth League är tillbaka denna säsong vilket innebär att Liverpool har ett U19-lag som spelar motsvarande de matcher som seniorerna gör i gruppspelet fast på juniornivå. I och med att Jürgen Klopp och Co. tar sig an Porto senare ikväll spelade även U19 mot portugiserna tidigare under dagen.

Den första halvleken på Estadio Luis Filipe Menezes var en mycket jämn sådan med inslag av rejält tufft duellspel. Spelet var böljande och det rådde ingen avsaknad av målchanser, men inget av lagen lyckades dock öppna målskyttet, därmed gick de in till pausvilan med ett 0-0-resultat.

Porto inledde den andra halvleken bäst och deras ihållande offensiva tryck ledde till att Diogo Abreu kunde sätta dit ett ledningsmål med 20 minuter kvar att spela. Det skulle dock bli ett mål till i matchen och det kom från gästande Liverpool. Lagkapten Tyler Morton hittade med en fin passning fram till Melkamu Frauendorf som satte 1-1 i den 80:e minuten.

Liverpool inledde gruppspelet med en seger mot Milan och står därmed på fyra poäng efter två spelade matcher.

Liverpools U19: Davies, Bradley, Chambers, Koumetio, Beck, Stephenson, Morton, Balagizi (Norris, 78), Gordon (Frauendorf, 46), Musialowski (Corness, 90), Woltman (Cannonier, 78).