Ställs mot gammal bekant ikväll

Bild till nyheten Ställs mot gammal bekant ikväll
Marko Grujic tillhörde Liverpool för bara några månader sedan. Idag står han på motsatt planhalva när Liverpool gästar Estadio Do Dragão för att ta sig an Porto.

Säsongen 2015/16 såg Marko Grujic med fina prestationer till att bli hett eftertraktad på transfermarknaden. Då var han 19 år och ordinarie startspelare för det serbiska laget Röda Stjärnan, men redan som 17-åring hade han gjort seniordebut för klubben.

Många av fotbollsvärldens största klubbar sades följa mittfältarens framfart nära men det blev tillslut Liverpool - där Jürgen Klopp och hans dåvarande assisterande tränare Zeljko Buvac spelade viktiga roller i att affären gick i hamn - som säkrade spelarens signatur. Anfieldklubben betalade £5,1M när de köpte loss Grujic i januari 2016 men kom överens med Röda Stjärnan om att låta serben spela kvar i klubben säsongen ut.

Som Klopps första värvning som Liverpoolmanager kom så Grujic till Merseyside sommaren 2016. Förväntningarna var höga och supportrarna blev blev inte mindre exalterade efter ett supermål i en träningsmatch mot FC Barcelona. 

 När allvaret väl drog igång gick det dock inte riktigt som tänkt för mittfältaren som på grund av skador och konkurrens på sin position med spelare som Jordan Henderson, Emre Can, Adam Lallana, Gini Wijnaldum, James Milner, Philippe Coutinho och Lucas Leiva endast fick 16 framträdanden under sin första säsong. 

Halvvägs in i säsongen 2017/18 lånades Grujic ut till Cardiff. Förhoppningen var att han skulle få mer regelbunden speltid och därefter kunna utmana på allvar om en plats på Liverpools mittfält. Utlånet var lyckat, men det blev bara starten på en rad utlån istället för en nystart på karriären på Anfield. 

Efter lånet i Cardiff gick resan vidare till Tyskland där han spenderade två säsonger tillsammans med Hertha Berlin. Totalt blev det 54 framträdanden, nio mål och tre målgivande passningar under den perioden. 

Sommaren 2020 var det många som trodde att Grujic skulle lämna Liverpool permanent, men någon övergång blev aldrig av. Istället blev det i transferfönstrets slutskede klart att han lånades ut till FC Porto. Väl i Porto imponerade han stundtals under förra säsongen, han gjorde 39 framträdanden men 21 av dem var som inhoppare. 

Prestationerna i Portugal var tillräckliga för att Porto skulle köpa loss honom i somras. Den portugisiska klubben slängde upp £10,5M på bordet och lovade därtill att 10 procent av totalsumman vid en eventuell framtida försäljning ska tillfalla Liverpool. 

Ikväll möter Liverpool just Porto och Grujic kan komma att få speltid mot sin tidigare klubb. Han missade inledningen av säsongen på grund av skada men var tillbaka i spel mot Atletico Madrid i Champions League där Porto fick med sig en poäng. I Portos senaste match blev det 90 minuter på bänken för serben som därmed bör vara utvilad och redo inför kvällens match på Estadio Do Dragão.

Källa: Liverpool.no


0 kommentarer

 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
 • Annons
Stöd våra sponsorer