Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Senaste nytt inför Porto

Bild till nyheten

Jürgen Klopp och Diogo Jota har kommit med uppdateringar inför tisdagens Champions League-match mot Porto. Här kan du ta del av vad som sades i video- och textform.

Jürgen Klopp om defensiven mot Brentford:

– Jag är inte särskilt oroad, vi måste reagera på det här nu men vi ska heller inte göra det större än vad det är. Det är svårt att vinna en fotbollsmatch när man inte försvarar på högsta nivån. Det var inte bara backlinjen, det var hela laget generellt och därmed kunde Brentford skapa problem för oss.

– Porto kommer spela lite annorlunda, men vi måste självklart bli bättre. Vi har pratat om det och vi är medvetna om att vi inte kan spela så igen. Vi måste visa att vi har lärt oss imorgon.

Om Porto:

– Porto förändras lite då och då eftersom de säljer och köper många spelare, men de har samma manager fortfarande. Det är ingen fördel för oss att vi vann de två senaste matcherna där. Det får våra motståndare att känna att de inte val hända igen. Men vi tänker inte på de matcherna, vi tänker på matchen som väntar.

– Vanligtvis spelar de 4-4-2, men ibland 4-5-1. De kan spela med två anfallare, de kan ha Corona som högerytter eller högerback, de har olika alternativ. 

Om storsegrarna på Estadio Do Dragão:

Journalisten frågade om laget är självsäkra och har en extra bra känsla efter att ha gjort nio mål på två matcher på arenan:

– Nej, förra gången vi var där så tänkte vi inte på matchen som slutade 5-0. Det är inte rimligt att göra det, vi vet att matcherna kan sluta hur som helst. Vi spelade bra då, vi är bra nu, men de är också ett bra lag som alltid kvalificerar sig för Champions League och slutar etta eller tvåa i ligan. Vi är glada över våra tidigare segrar där, men vi kommer inte till matchen med tron på att vi redan har vunnit den här.

– Vi kan inte tänka på poäng vi inte har. Det är en tuff grupp och vi kan inte slarva. Vi måste ta så många poäng som möjligt. Matchen mellan Atletico och Porto var jämn och om det var något lag som hade förtjänat en seger så var det Porto. Vi kommer behöva kämpa för våra poäng.

Om ett år med Diogo Jota:

– Han är en fantastisk spelare, jag är väldigt glad över att vi värvade honom. Han är väldigt mogen trots sin unga ålder så det är ett nöje att jobba tillsammans med honom. 

– Han har gjort viktiga mål för oss. Han är en spelare som verkligen passar in i vårt lag, han är teknisk, snabb, bra i luften, bra med båda fötterna. Han bidrar med mycket och jag är glad att vi såg det och värvade honom. 

– Han hade inte ett perfekt år med skadan, men när han var tillgänglig hjälpte han oss väldigt mycket.

Om skadeläget:

– Vi reser med 23 spelare. Bortsett från långtidsskadorna så är alla med. Ingen Thiago, ingen Harvey. De andra är tillgängliga. Inga nya problem. 

Om Curtis Jones:

– Så som han spelade mot Brentford måste han spela hela tiden. Han var bra i defensiven och gjorde ett fint mål. Om han spelar så, eller ännu bättre, så är det inga problem. I de sällsynta stunderna där vi har alla mittfältare friska så måste jag fatta några tuffa beslut. 

– Man måste visa på träning att man ska spela. Det är ingen kritik, man kan vara bra på träning men man måste vara extra bra för att ta en av de tre platserna. De få träningspassen vi har följer jag noga och det är upp till spelarna att visa mig. 

– En prestation som i helgen hjälper självklart för att få mer speltid.

Om ledargruppen i truppen:

– De tre som är framröstade är Henderson, Milner och Virgil. Därefter var det Trent, Robbo och Alisson Becker som fick flest röster. Förra säsongen var det så att jag inte kunde spela någon av spelarna i den gruppen och därför beslutade jag mig för att utöka den lite grann.

Det var allt för Jürgen Klopp. Diogo Jota tog plats för att svara på frågor.

Om ett år i Liverpool:

– Att spela för den här fantastiska klubben, att få spela på Anfield, med så stort stöd över hela världen är otroligt. Nu är en ny säsong här och vi spelare kommer ge allt för att nå framgångar.

– Jag försöker alltid att göra mitt bästa när jag är på planen för att hjälpa laget. Att ha spelat under Jürgen och tillsammans med det här laget har hjälpt mig mycket som offensiv spelare.

Om spel i Champions League:

– Jag fick nyligen möjligheten att spela inför ett fullsatt Anfield på en Europakväll och det var fantastiskt. Vi gjorde en fin första halvlek och supportrarna hjälpte oss mycket.

Om konkurrensen i offensiven:

– Jag visste att anfallstrion var en av de bästa i världen, men jag tänkte aldrig på att jag skulle komma hit för att ta någons plats, jag kom hit för att göra mitt bästa på träning och matcher och därefter är det upp till managern att bestämma vem som ska spela. Att vi har så duktiga spelare gör det bara bättre för oss eftersom chansen att nå framgångar är större.

Om Porto:

– Jag följer Porto och jag vet att de tidigare resultaten (förlusterna mot Liverpool) inte var bra för Porto, de gav ingen äkta bild av vilken skillnad det är mellan lagen. Att spela på Dragão är aldrig lätt för något bortalag. Om vi åker dit och tänker på de tidigare resultaten kommer vi att få problem.

Bannerbild