Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

tisdag 21 sep 20:45

Klopp hyllar Simon Kjaer

Bild till nyheten

Jürgen Klopp väljer i matchprogrammet inför matchen mot AC Milan att lyfta fram Simon Kjaers hjälteinsats under sommarens EM.

Simon Kjaer och det danska medicinska teamet tilldelades 2021 års upplaga av UEFA President's Award efter att de hjälpte att rädda livet på Christian Eriksen när han föll till marken i Danmarks EM-match mot Finland.

Inför kvällens Champions League-match mellan Liverpool och AC Milan, där Kjaer spelar, väljer Jürgen Klopp att lägga stort fokus på danskens storhet.

"Jag brukar vanligtvis fokusera mer på mina egna spelare än motståndarna, men ikväll måste jag göra ett undantag," skriver tysken enligt Liverpoolfc.com.

"Ikväll är det möjligt att Simon Kjaer spelar för våra motståndare och det är en person som jag tror har hela fotbolls- och idrottsvärldens respekt."

"Man kan lätt identifiera äkta ledarskap i krissituationer. Jag tror att det är någonting som hela världen insett bättre än någonsin nu med tanke på vad som pågår runtikring oss."

"Som miljontals andra människor så blev jag väldigt skakad av det som hände i sommarens EM när Christian Eriksen föll till marken i Danmarks premiärmatch."

"Det fanns många hjältar den dagen, inte minst inom det danska medicinska teamet och sjukvårdarna på arenan och sjukhuset. Men Simon var ännu en person som stack ut den där traumatiska dagen."

"Bilden där de danska spelarna ställde upp i en sköld framför sin lagkamrat kommer enligt mig för alltid att vara en av de mest ikoniska bilderna i idrottshistorien. Det visade medmänsklighet och kärlek för en vän."

"Helt ärligt förstår jag inte hur han (Kjaer) kunde hålla lugnet i en sådan situation och tänka tillräckligt klart för att fatta alla de beslut han gjorde i den stunden. Hans uppträdande var verkligen imponerande."

"Jag har fått höra att Simons far är en Liverpoolsupporter - om det stämmer så måste han vara otroligt stolt att hans son nu förkroppsligar vår låt 'You'll Never Walk Alone.'"

"Jag vet att våra supportrar är kunniga och generösa och därför är jag säker på att Simon kommer känna sig uppskattad av hemmapubliken ikväll, men under 90 minuter är han återigen en motståndare."

"Det kommer att vara så coolt att få höra Champions League-hymnen och se spelarna stå uppradade inför ett fullsatt Anfield. Vi saknade våra supportrar under varje sekund under pandemin, men jag måste erkänna att deras frånvaro var som tydligast under Champions League-kvällarna."

"Låt oss frambringa allt ljud, alla färger, all positiv energi, passion och intensitet som är vårt signum. Låt oss ge den här matchen en inramning som den förtjänar. Jag är så taggad."

Bannerbild