Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

tisdag 21 sep 20:45

Hendo: Blir en speciell kväll

Bild till nyheten

Jordan Henderson känner att kombinationen av Champions League, supportrar på läktarna och AC Milan som motståndare skapar förutsättningar för en fantastisk kväll på Anfield.

Ikväll inleder Liverpool sin Champions League-säsong med en hemmamatch mot AC Milan. Lagkapten Jordan Henderson ser fram emot matchen.

"En Champions League-kväll på Anfield med supportrar. Wow," skriver han i matchprogrammet enligt Liverpoolfc.com.

"Man brukar säga att man inte vet vad man har förrän det är borta, men i det här fallet har vi alltid vetat. Det är därför vi varit så taggade på att få uppleva dessa kvällar igen."

"Kvällens match skulle alltid vara speciell oavsett vad, men det faktum att vi möter AC Milan gör det ännu mer speciellt."

"Jag fick reda på först för några dagar sedan att detta är första gången dessa två klubbar möts utanför finalsammanhang. Det är något som adderar till kvällens tillställning."

"Det gör mig alltid stolt när jag ser bannern med texten 'European Royalty' på the Kop. Det här är en match där en sådan beskrivning även passar in på våra motståndare. Det faktum att endast Real Madrid har vunnit fler titlar i Champions League säger allt vi behöver veta om AC Milan och vad de har bidragit med till den här turneringen. Deras namn talar för sig självt."

"Jag vet att det var några år sedan de var i Champions League och de är på en liknande resa som den vi var på för inte allt för länge sedan, men jag tror starkt på att de största klubbarna har någon form av institutionellt minne som gör dem väl förberedda inför dessa turneringar när de väl är med."

"Vi förväntar oss inga extra nervösa Milanspelare ikväll. De kommer att vara inställda på att göra ett statement så tidigt som möjligt, precis som vi gör när vi åker till de största arenorna runt om i Europa, de kommer att se Anfield som en arena där de kan skriva historia och få ett bättre rykte."

"Vi kanske har andra motiv inför kvällen, men de är minst lika viktiga. Det viktigaste är att vi har chansen att skapa ännu en Champions League-kväll att minnas. Jag vet att det är första matchen och att ingenting avgörs här men efter att ha varit ifrån varandra så länge så hoppas jag att stämningen blir något extra både på och utanför planen."

"Jag tror att många tittade på vår grupp efter lottningen och tänkte att det blir tufft. Jag gjorde det. Men det är tufft på ett bra sätt. Det är fyra bra lag och vi kommer definitivt att sättas på prov i samtliga sex matcher. Det är så europeiska turneringar ska vara. Jag vet att jag pratar för alla våra spelare när jag säger att vi är extremt taggade på att köra igång."

Bannerbild