Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

tisdag 21 sep 20:45

Nobbade bud från Schweiz

Bild till nyheten

Loris Karius har inte spelat en tävlingsmatch för The Reds sedan den olycksaliga finalkvällen i Kiev 2018, men är fortsatt Liverpoolspelare.
I somras tackade han även nej till att fortsätta karriären i Schweiz.

Den 28-årige keepern är uttagen i Premier League-truppen, men kan knappast räkna med speltid. Han kämpar om fjärdeplatsen med unge Marcelo Pitaluga och är långt ifrån Alisson, Kelleher och Adrián.

Han kan lämna klubben gratis till sommaren när kontraktet löper ut, så tillvida ingen klubb behöver hans tjänster under januarifönstret.

I slutet av sommarfönstret hade Karius även chansen att skriva på för FC Basel, men parterna kom inte överens. Ett utlån till den schweiziska toppklubben var han heller inte intresserad av, enligt James Pearce i The Athletic.

En av fem keepers

Densamme skriver även att klubben inte har framfört kritik mot Karius för beslutet eftersom han fortfarande står under kontrakt.

De senaste veckorna har tysken haft tillåtelse att resa till Berlin för att träna upp en axelskada som han drabbades av på försäsongen. Nu är han emellertid tillbaka på Axa Training Centre i Kirkby som en av fem keepers under coachen John Achterberg.

"Hela staben snackar varmt om den arbetsinsats och inställning han visade under träningslägret i Österrike i juli", avslutar Pearce.

Loris Karius köptes in för £4,7M från Mainz sommaren 2016 och spelade totalt 49 matcher. Vid 22 tillfällen har han hållit nollan.

Bannerbild