Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Senaste nytt inför AC Milan

Bild till nyheten

Jürgen Klopp och Alisson Becker har snackat upp onsdagens Champions League-premiär på Anfield. Här kan du ta del av vad som sades i både video- och textform.

Jürgen Klopp om Harvey Elliott:

– Vi har såklart pratat. Han var på så bra humör som möjligt, han har accepterat situationen redan och vet att han kommer vara borta en längre tid. Så vitt jag vet är han i London idag för operation. Mer får vi veta efter den.

Om AC Milan:

– Jag minns 2005 bättre än 2007, men Liverpool - Milan är en europeisk fight som många vill se. Milan är ett lag som spelat riktigt bra igen under ett och ett halvt år. 

– Det finns en hel del fina matcher i denna första Champions League-omgång och Liverpool - Milan är helt klart en av dem.

Om CL-gruppen:

– Det kommer att bli svårt (att ta sig vidare). Jag tror inget av lagen firade när gruppen stod klar och sa "åh, vilken bra grupp." Vi alla vet att det blir tufft, det behöver man inte hymla om.

– Porto är ett topplag som ofta brukar vinna titeln i Portugal, AC Milan är en historisk klubb som är påväg uppåt igen. Vi är med i Champions League, då är det så här tufft. 

– Vi måste börja prestera redan imorgon. Det var länge sedan vi spelade en Champions League-match på hemmaplan, nu får vi chansen att uppleva stämningen som supportrarna kan frambringa under Europakvällar igen.

Om Zlatan Ibrahimovic:

– Zlatan. Vilken spelare! Jag såg att han väldigt snabbt efter sin skada satt på cykeln och tränade igen med snacket om att lejon inte vilar länge eller något sådant, haha, han har alltid rätt. 

– Han kom in nu senast och gjorde mål direkt. Om han inte spelar så spelar nog Giroud eller Rebic, de är alla duktiga spelare. 

– Zlatan är självklart en av de bästa spelarna som någonsin har spelat fotboll. Han säger det själv, vilket jag gillar med honom. Han ger allt för att stanna inom sporten så länge som möjligt och är helt klart kapabel att spela i vilken liga som helst fortfarande.

– Han är en smart spelare, han är otroligt teknisk, det är uppenbart, han kan göra mål på så många sätt tack vare sin atletiska sida. De spektakulära målen han har gjort... cykelsparken från halva planen i princip.. men det som imponerat på mig mest är hans helhetsförståelse av matchen.

Om finalen mot Milan 2005:

– Wow. Jag tänkte nästan att jag inte skulle se andra halvlek om jag ska vara ärlig. Alla i hela världen förutom de i Liverpools omklädningsrum tänkte att matchen nog var över. Comebacken var imponerande. Dudek stod för några otroliga räddningar. 

– Det är vad jag minns från matchen. Milan var favoriter, de såg ut att ha avgjort, men sedan skedde ett av de största miraklen inom fotbollen. Jag var väldigt glad att jag inte stängde av tv:n!

Om Arrigo Sacchis inflytande på honom: 

– Vi pratar då och då. Han skickar några meddelanden ibland och då svarar jag såklart, men jag vill inte störa honom med några frågor. Han är en av de bästa managerna vi har sett och han är en fin person. 

– Han är en av de som haft störst inflytande på mig och min syn på fotboll. 

Om hur länge Salah kan prestera på topp:

Journalisten frågade om han tror att Salah kan göra som Ibrahimovic och Ronaldo och spela tills han närmar sig 40.

– Det är möjligt. Jag har inte pratat med honom om hur länge han vill spela, men han har allt vad som krävs för att fortsätta. Fysiskt är han mest lik Messi. Samma längd och vikt. Det är självklart viktigt att undvika skador. Jag är säker på att han vill vara en del av fotbollen så länge som möjligt. 

– Det handlar om inställning och vilja. Jag tror att Mo kommer att kräma ur så många dagar som möjligt av sin karriär.

Mer om den tuffa gruppen:

– Detta är den tuffaste gruppen vi haft sedan jag kom till Liverpool. När jag var i Dortmund 2013 hade vi City, Ajax och Real Madrid. Det var en högklassig grupp. Hur ska man ta sig vidare?

– Man måste bara fortsätta att spela. Men det som kommer att hända är att två väldigt bra lag kommer att åka ur och ett lag hamnar i Europa League. 

– Jag förstår inte varför folk föreslår förändringar av Champions League. Jag gillar det som det är nu. Den här gruppen visar att det inte finns några matcher man inte vill se. Denna grupp kommer att avgöras i slutet. Vi måste vara på tårna. 

– Vi ska spela på otroliga arenor med fantastiska supportrar. Det är sådan fotboll vi vill ha.

Det var allt för Jürgen Klopp. Alisson Becker tog hans plats för att svara på frågor:

Alisson om Harvey Elliott:

– Vad som hände med Harvey gör mig och alla andra spelare ledsna. Det är tufft när något sådant händer, nu har vi en viktig uppgift att stötta honom. 

– Det medicinska teamet måste göra allt de kan för att hjälpa honom, men han vet att vi också finns här för honom när han behöver. Vi firar tillsammans och när spelare blir skadade så sluter vi samman för att stötta.

Om inledningen av säsongen:

– Jag tycker att det sett bra ut så här långt. Det är viktigt att vi presterar bra och håller en jämn nivå. Det här blir nog en av de tuffaste säsongerna någonsin, vi måste fokusera på oss själva och inte tänka för mycket på konkurrenterna. 

– Jag tror verkligen på mina lagkamrater och känner att vi har kvaliteten som krävs för att utmana om titlar.

Om chansen att utmana om titlar:

– Som jag sa tidigare, jag har en stor tro på laget och spelarna. Vi har inte den största truppen, men vi har de spelare vi behöver för att utmana på allvar. Vi måste ta det match för match och fokusera på nästa utmaning. Alla måste vara redo hela tiden, även de som inte spelat så mycket än så länge. Vi kommer att behöva alla spelare på lång sikt.

Om hungern efter en ny CL-titel:

– Jag själv och mina lagkamrater kommer att ge allt igen för att försöka vinna. Det börjar mot AC Milan som är en tuff motståndare. Vi har våra mål, det första målet är att ta oss vidare från gruppen, men huvudmålet är att vinna turneringen.

Om målet mot West Brom:

– Det var härligt! Jag tror att det var många som fick en härlig känsla i kroppen efter målet, även de som inte är Liverpoolsupportrar. Jag tror att jag gjorde många människor glada.

– Det var ett viktigt mål för laget också. Efter jag hade gjort målet så sa jag att målet var ännu viktigare om vi tog oss till Champions League, vilket vi gjorde.

Om att ha en ordinarie backlinje tillbaka:

– Det är väldigt bra att ha dem tillbaka, inte bara för mig utan för hela laget. Virgil, Joel, Joe, det är spelare som sprider trygghet. De kan hjälpa oss att prestera på en hög nivå under hela säsongen. 

– Joel visade förra matchen att han kan bidra som spelfördelare också!

Om finalen 2005 samt ikoniske målvakten Dida:

– Dida hade ett stort inflytande på mig och andra brasilianska målvakter. Framgångarna han hade i Italien gjorde honom till en förebild för alla målvakter. Den matchen 2005 var otrolig. Kaka spelade. Jag är lyckligt lottad som har fått träffa dem och spela tillsammans med dem. 

– Matchen var otrolig. Den är det forfarande nu när man minns tillbaka. Det är fantastiska minnen för Liverpoolsupportrarna. 

Om förberedelserna inför Leeds:

Det var länge oklart om Alisson skulle kunna spela mot Leeds på grund av oenigheter mellan klubben och det brasilianska fotbollsförbundet.

– De senaste två åren har förberett mig på det mesta. Vi har lärt mycket av att leva i dessa svåra tider. Jag visste inte om jag kunde spela, men jag behövde vara redo. Förberedelserna var som vanligt. Jag är glad att de hittade en lösning. 

– Jag litar på klubben, på Premier League, FIFA, förbundet och myndigheterna. 

Bannerbild