Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

​Slopar karantänkrav för CL-matcher

Bild till nyheten

Regeringen i England har beslutat att låta lag som ska spela UEFA-matcher i landet resa in utan karantän även om de kommer från ett rödlistat land.

Slopar karantänkrav för CL-matcher

Regeringen i England har beslutat att låta lag som ska spela UEFA-matcher i landet resa in utan karantän även om de kommer från ett rödlistat land.

Telegraph rapporterar att engelska klubbar inte längre kommer tvingas spela Champions League- eller andra europeiska klubblagsmatcher i neutrala länder om motståndarlaget tillhör ett land som är på Storbritanniens röda lista.

Regeringen har från och med idag utfärdat ett undantagstillstånd för lag och spelare som reser till England för att spela matcher i UEFA:s turneringar.

Utan denna förändring hade risken för spel på neutrala arenor, likt Liverpool och RB Leipzig gjorde när de möttes på Puskas Arena i Ungern förra säsongen, varit betydligt större. Det återstår dock att se hur andra länder agerar då problematiken förra säsongen inte enbart handlade om att ett lag inte kunde resa in i landet för att spela en match, utan att de behövde sitta i karantän i klubbens hemland vid återresa vilket ledde till att de skulle missa flera inhemska matcher.

Att England låter de som är involverade i UEFA:s turneringar undslippa karantän kan enligt Telegraph vara en fingervisning för hur landet kommer ställa sig till karantänkrav vid landslagsuppehållet i oktober. Idrottsministern Oliver Dowden hävdar att regeringen tittar på en lösning som kan ge spelare tillåtelse att undslippa karantän även i det sammanhanget, vilket skulle betyda att det kaos som uppstod runt de brasilianska spelarna nu senast inte skulle återupprepas.

Bannerbild