Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Preston klubbmärke Preston (B)

onsdag 27 okt 20:45

Lånekollen: Swansea-debut för Rhys

Bild till nyheten

I helgen som gick fick åtta utlånade Liverpoolspelare speltid för sina respektive klubbar.

Rhys Williams lånades på deadline day ut till Swansea och fick därmed vänta tills efter landslagsuppehållet innan han fick debutera för den walesiska klubben.

Den unge mittbacken tog plats till vänster i en mittbackstrio när Hull gästade Liberty Stadium. Han hjälpte laget att hålla nollan vilket räckte till en poäng då bägge lagen lämnade matchen mållösa.

– Rhys Williams gjorde det riktigt bra, han spelade som om han har varit här väldigt länge, sa manager Russel Martin efter matchen.

Sheyi Ojo är en annan spelare som lånades ut på sista dagen av sommarens transferfönster. Anfallaren fick starta för Millwall som tog sig an serieledande West Bromwich. Matchen var av väldigt fysisk karaktär och Ojo hade lite svårigheter att sätta några ordentliga avtryck, han lämnade planen i den 80:e minuten. Matchen slutade 1-1.

– Det var en tuff match för Sheyi. Det var en match med mycket fokus på andrabollar, en fysisk match, sa Millwalls manager Gary Rowett.

Sepp van den Berg var en tredje Liverpoolspelare som fick speltid i the Championship i helgen när Preston gästade Bristol City. Nederländaren spelade hela matchen och kunde även han hjälpa sitt lag till en hållen nolla, men det räckte bara till en poäng för Preston som inte heller de lyckades spräcka målnollan.

I Skottland fick Ben Woodburn spela 71 minuter för Hearts i en kryssmatch mot Hibernian. Walesaren var involverad i mycket av Hearts anfallsspel med fina öppnande passningar och smarta instick. 

Målvakten Jakub Ojrzynski höll nollan för sitt Carnarfon Town medan Luis Longstaff fick göra sin debut i skotska League One då han byttes in efter en dryg timmes spel när Queens Park kryssade mot Airdrieonians. Ytterbacken Anderson Arroyo spelade 90 minuter för Mirandes vilket även Vitezslav Jaros gjorde för St Patrick's Athletic.

Utlånade pelare som inte fick speltid i helgen: Leighton Clarkson, Ben Davies, Paul Glatzel, Jake Cain, Adam Lewis.

Källa: Thisisanfield.com.

Bannerbild