Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Preston klubbmärke Preston (B)

onsdag 27 okt 20:45

Fler positiva nyheter för AC Milan

Bild till nyheten

Snart 40-årige Zlatan är inte den ende veteranen som AC Milan får tillbaka till onsdagens CL-premiär på Anfield.
Även 34-årige Olivier Giroud har fått klartecken igen efter coronasmitta.

Den förre Arsenal- och Chelsea-anfallaren tränade idag på Milanello tillsammans med resten av truppen. Giroud missade AC Milans 2-0-seger mot Lazio i lördags på grund av corona, men är nu tillbaka i truppen som ska möta Liverpool på onsdag kväll, meddelar italienska sajten sempremilan.

Otroligt nog har Liverpool bara mött AC Milan två gånger tidigare och båda i Champions League-finaler!
Alla vet ju vad som hände i Istanbul och 2005 och två år senare fick Milan revansch i Aten.

Sedan den segern för 14 år sedan har dock AC Milan haft det tufft i turneringen och det är först på senare år som de börjat fira lite framgångar igen. Ifjol blev de tvåa i Serie A bakom ärkerivalerna Inter och kvalade därmed in till CL för första gången på sju år.

Det är ett formstarkt lag som kommer till Anfield. Laget har tagit full pott så här långt i seriespelet och ligger tvåa bakom AS Roma. Dessutom är Zlatan Ibrahimovic tillbaka efter sommarens knäskada och han presenterade sig som vanligt med att bli målskytt då han hoppade in mot Lazio.

Möjlig startelva

Managern Stefano Piolo föredrar oftast att spela 4-2-3-1 och lagets två mittfältsankare Andro Tonali och Franck Kessie är skickliga på att skapa utrymmen för vingbackarna. Tonali åkte dock på en smäll mot Lazio och kanske tvingas till vila mot Liverpool då laget har en viktig match mot Juventus redan på söndag

Ante Rebic och Rafael Leao har också svarat för starka insatser i Zlatan Ibrahimovics frånvaro och av dessa är det mest troligt att Rebic behåller startplatsen om Zlatan tillåts starta. 

Dessutom har manager Piolo nu alltså möjlighet att slänga in nickstarke anfallaren Giroud från avbytarbänken.

I försvaret har förre Chelsea-försvararen Fikayo Tomori öppnat säsongen starkt och hållit antingen Simon Kjaer eller Alezzio Romangnoli utanför startelvan.

Kvicka spelare omkring Zlatan på topp kan bli taktiken på Anfield och en startelva skulle därför kunna se ut som följer:

Maignan, Calabria, Kjær, Tomori, Hernandez, Kessie, Bennacer, Saelemaekers, Diaz, Rebic, Ibrahimovic

Källa: liverpool.no

Bannerbild