Klopp om Elliotts skada

Bild till nyheten Klopp om Elliotts skada
En märkbart tagen Jürgen Klopp gav en uppdatering gällande Harvey Elliotts status efter att den unge talangen lämnat planen på bår i segern mot Leeds.

Efter en timmes spel mot Leeds tacklades Harvey Elliot med en glidtackling bakifrån av Pascal Struijk och föll till marken. Situationen ägde rum nära avbytarbänkarna och reaktionen både från spelare och ledare tydde på att mittfältaren skadats allvarligt.

18-åringen fick behandling och bars sedan ut på bår. Liverpool spelade av resterande del av matchen mot tio man då Struijk visades ut och kunde utöka sin ledning till 3-0, men glädjen var dämpad vid segerfirandet på grund av Elliotts skada.

Jürgen Klopp kom efter slutsignalen med en uppdatering gällande Elliott:

– Det är en allvarlig skada. Ankeln, den var ur led, men vi kunde få tillbaka den rätt. Han är på sjukhus nu. Han gjorde en fantastisk match... nu är han skadad. Jag kunde omedelbart se att det var illa, jag såg att hans fot inte såg ut som den skulle, sa tysken till Sky Sports.

– Önskar jag att en spelare så ung som honom ska få en sådan här typ av skada tidigt i sin karriär? Nej. Men nu har det hänt. Vi kommer fortsätta att spela fotboll, men vi kommer även att vänta på honom. Han är en toppspelare. 

Elliott själv har också kommenterat situationen med ett Instagraminlägg. Målmedveten som han är har han redan riktat fokus på det hårda jobbet mot en comeback.

Om inlägget yttrade Klopp följande till Liverpoolfc.com en stund senare:

"Först och främst är det ett av få Instagram-inlägg jag gillar, för om han skickar det redan nu så visar det att han inte har så ont längre, det är bra nyheter."

Virgil van Dijk fick också frågor om Elliott när han pratade med pressen efter matchen.

– Våra tankar går till Harvey. Förhoppningsvis kan han bli frisk snabbt. Vi vet inte diagnosen ännu, men det såg inte bra ut, sa mittbacken till Sky Sports


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer