Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Brassetrio stoppas från spel mot Leeds

Bild till nyheten

Liverpool straffas för att inte ha släppt iväg Alisson Becker, Fabinho och Roberto Firmino till Brasiliens landslagssamling.

Inför det pågående landslagsuppehållet beslutade Liverpool att inte låta sina brasilianska spelare resa till landslagssamlingen på grund av att de skulle spela i rödlistade länder och därmed tvingas sitta i karantän i tio dagar vid hemresa.

Alisson Becker, Fabinho och Roberto Firmino var kallade till Brasiliens samling, men de fick alltså lov att stanna kvar på Merseyside istället. Nu stoppas de från spel i helgens Premier League-match mot Leeds. 

Liverpool Echos Ian Doyle skriver att FIFA har meddelat klubben att ingen av dessa tre spelare får spela. De hänvisar till den femdagarsregel som finns där spelare som hålls hemma från landslagssamlingar inte får spela för sitt klubblag under fem dagar efter landslagsuppehållets slut.

Roberto Firmino skadade sig mot Chelsea och hade missat söndagens match oavsett, men att Jürgen Klopp måste klara sig utan Alisson och Fabinho är ett hårt slag inför en tuff bortauppgift mot Marcelo Bielsas manskap.

Leeds kommer att behöva klara sig utan Raphinha av samma anledning.

Uppdatering: Independent skriver att de drabbade klubbarna - Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea och Leeds - är beredda att överklaga FIFA:s beslut då de menar att det inte finns någon rimlig anledning till en bestraffning med tanke på de extraordinära omständigheterna som råder just nu. Fortsättning lär följa framöver. 

Bannerbild