"Det går mot ett intressant titelrace"

Bild till nyheten "Det går mot ett intressant titelrace"
Läs vad brittisk press skriver efter säsongens första riktiga stormatch som slutade i varsin poäng för Liverpool och Chelsea.
Ed Aarons, The Guardian:

"Det kommer vara frustrerande för Klopp att hans lag misslyckades att bryta ned ett ihärdigt försvar i den andra halvleken trots att de spelade mot tio man. Chelsea visade återigen att de har vad som krävs för en kamp under deras tyska manager och det bådar gott inför vad som väntar under säsongen."

"Under de inledande 20 minuterna verkade det ofrånkomligt att Liverpool skulle hitta ett ledningsmål när Trent Alexander-Arnold viftade med sin trollstav från högerbacksplatsen. Istället blev det Havertz som stal showen i 21:a minuten med en vacker nick från en hörna från James som alltid såg ut att hitta nätet trots Alissons något långsamma reaktion."

"Mönstret för den andra halvleken blev snabbt tydligt när Chelsea föll hem i en defensiv formation och utmanade Liverpool att hitta en väg igenom."

"Trots att de dominerade bollinnehavet i slutet summerade ett tamt skott från Salahs högerfot en frustrerande kväll för Jürgen Klopp. Men han är medveten om att det kunde ha varit mycket värre."

Chris Bascombe, Telegraph:

"Vem sa att Liverpool mot Chelsea inte längre är lika spännande?"

"I stunder under denna livliga tillställning var allt som saknades synen av José Mourinho och Rafa Benitez bråkandes vid sidlinjen."

"Chelsea var gladast efter att ha säkrat en poäng efter att ha stått emot Liverpools framfart i den andra halvleken med bara tio man."

"Tuchels plan fungerade, Liverpool fick slut på idéer och Chelsea firade poängen som om de hade lyckats göra det statement de rest till Merseyside för att göra."

"När de möts nästa gång kommer Chelsea och Liverpool fortfarande vara utmanare om titeln. Efter detta är det mycket som tyder på att Tuchel vs Klopp kommer att bli en stark rivalitet i Premier League."

Miguel Delaney, The Independent:

"Vi fick se en pulserande match med extremt hög kvalitet som förändrades till en mållös andra halvlek när det blev en match med anfall åt ett håll."

"Tuchel visade prov på sina kvaliteter när han omorganiserade sitt Chelsea inför den andra halvleken så att de släppte till färre chanser och faktiskt hotade Liverpool i stunder. Chelsea använde känslan av att ha blivit orättvist behandlade till att ge allt för att knipa en poäng. Det går att fundera på vad som kunde varit, det (det röda kortet) såg verkligen till att sätta stopp för vad som kunde varit en mycket annorlunda match."

Jonathan Northcrott, The Times:

"Mål kanske underhåller den som följer fotboll lite då och då, men en sann konnässör njuter av intensitet och den här matchen behövde inte ett spektakulärt resultat för att vara högintressant och minnesvärd."

"Liverpool uppvisade snabbhet och teknik medan Chelsea var smarta och motståndskraftiga. Man fick känslan av att det var två lag med två extremt duktiga tränare som inte höll igen."

"Liverpool var fantastiskt bra efter sin högerkant med Salah och Trent Alexander-Arnold och starka centralt med Fabinho, de såg ut som laget från 2019/20 i perioder, men de borde ha skapat fler klara målchanser med tanke på all press de hade som renderade i 23 skott."

"I Harvey Elliott, blott 18 år gammal, ser Klopp ut att ha en diamant i sin ägo."

Dominic King, Daily Mail:

"När Salah kvitterade efter Havertzs ledningsmål, när han dunkade in straffen efter att James blivit utvisad på grund av en hands, tydde allt på att Liverpool skulle göra ett tidigt statement i vad som ser ut att bli ett högintressant titelrace."

"De försökte med allt för att göra just det. Under andra halvlek nådde de dock aldrig hela vägen fram mot ett Chelsea som slog läger i defensiven och vägrade att flytta på sig."

"Det här var en riktigt bra match mellan två fantastiska lag. Liverpool må vara fjärde favorit till titeln, men de som tvivlar på kvaliteten i Klopps lag behövde bara se hur de jagade ner Chelsea och tryckte ned dem mot straffområdet vid varje given möjlighet."

"Tillslut tog det slut på idéer för Liverpool. Det blev en poäng vardera, men en del kryssmatcher är mer rättvisa än andra, det var därför Tuchel log efter slutsignalen."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer