Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Trio kan missa Leeds även utan karantän

Bild till nyheten

Brasiliens sista landskamp i septembers landslagsuppehåll spelas bara drygt två dygn innan Liverpool ska ta sig an Leeds United.

Premier League har meddelat att ingen av dess klubbar kommer att släppa iväg spelare till rödlistade länder under de kommande landslagsuppehållet, detta eftersom rådande karantänregler i England innebär att spelarna skulle behöva sitta av 10 dagar i isolering vid hemresa och därmed missa två omgångar i ligan samt en matchdag i de europeiska turneringarna.

Premier League och FIFA jobbar hårt för att få den brittiska regeringen att ge specialtillstånd till de berörda spelarna så att de ska slippa karantän. 

Men även om ett sådant tillstånd skulle bli verklighet - och att spelarna därmed får resa till de respektive landslagssamlingarna - kan Liverpools brassar Alisson, Fabinho och Roberto Firmino komma att missa en Premier League-match.

Brasilien spelar nämligen sin sista landskamp natten mot fredag 10 september, vilket ger spelarna blott lite mer än två dygn för hemresa och förberedelser till Liverpools match mot Leeds som spelas söndag 12 september med avspark 17:30.

Bannerbild