Välkomnar konkurrensen på vänsterbacken

Bild till nyheten Välkomnar konkurrensen på vänsterbacken
Kostas Tsimikas har med sina prestationer i säsongsinledningen visat att han är ett fullgott startalternativ till vänster i backlinjen i Andy Robertsons frånvaro, något som självklart uppskattas av Jürgen Klopp.

Andy Robertson skadade sig precis innan säsongsstarten och har därmed missat de två inledande matcherna mot Norwich och Burnley. Kostas Tsimikas har kommit in i laget och har med två högklassiga insatser visat varför Liverpool köpte loss honom från Olympiakos förra sommaren.

Robertson sägs vara tillbaka i full träning och kommer därför troligtvis att vara tillbaka i startelvan till helgens match mot Chelsea. När Jürgen Klopp får en fråga om svårigheten att bänka någon av spelarna så väljer han att se positivt på situationen.

– Det är inget problem. Under de senaste åren har vi haft ett problem i och med att det varit väldigt svårt att ersätta Robbo. Jag skulle väl inte säga att det varit något riktigt problem eftersom Robbo är en världsklasspelare, en otrolig spelare som för med sig hela paketet - han är försvarsspelaren och anfallsspelaren man vill ha på den positionen. Han är en ledare i laget.

– Kostas behövde, precis som Robbo tidigare, lite tid för att vänja sig vid de olika sakerna vi vill se från vänsterbackar men nu har han absolut tagit in det.

– När det gäller Kostas så är han inne i en bra period, han har spelat bra och spelade fram till målet (mot Burnley) med sitt inlägg.

– Så det är inga problem. Det är härligt att ha dem båda här. För en manager är det ett problem om man inte har någon vänsterback. När man har två, då är det inga problem.

Robertson spelade samtliga Premier League-matcher förra säsongen, men Tsimikas har nu visat att han kan göra ett bra jobb som ersättare om så krävs.

Källa: Thisisanfield.com.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer