Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

måndag 22 aug 21:00

Kostas: Redo när chansen kommer

Bild till nyheten

Kostas Tsimikas har visat prov på fin form under försäsongen och hoppas kunna ta vara på de chanser han får när allvaret drar igång.

Kostas Tsimikas fick spela 44 minuter i Liverpools andra match mot Bologna igår. Greken var en av de bättre spelarna på planen och fick beröm av Jürgen Klopp efter slutsignalen.

– Jag är väldigt nöjd med lagets insats, säger vänsterbacken till Liverpoolfc.com.

– Alla spelare gav verkligen allt, vilket vi är nöjda med. I matcherna vill vi alltid göra de saker vi jobbat på under träningarna, så jag är mycket nöjd.

– Jag försöker alltid att utvecklas och ge allt för att kunna hjälpa laget att göra mål och vinna. Sådana här matcher ger mig mer kraft att fortsätta jobba hårt. Jag är glad att ha hjälpt laget till en 1-0-seger, även om det bara var i en träningsmatch.

Tsimikas kom till Liverpool från Olympiakos inför förra säsongen. Det första året med The Reds blev dock långt ifrån optimalt, faktorer som skador och covidsmitta bidrog till att han fick sparsamt med speltid - Klopps förstaval på vänsterbackspositionen, Andy Robertson, spelade samtliga Premier League-matcher.

– Jag gör alltid mitt bästa för att vara nära startelvan och när tränaren ger mig chansen att spela så är jag redo. Jag är redo för varje möjlighet. 

Säsongsstarten närmar sig. Liverpool har bara två träningsmatcher kvar innan ligapremiären mot Norwich 14 augusti. 

– Alla spelare ger allt varje dag på träningsplanen. Alla spelare är redo inför vad som väntar. Vi är redo för säsongens första match där vi vill använda oss av saker som vi jobbat på under det här träningslägret. Det känns som att laget är redo för utmaningen, säger Tsimikas.

Bannerbild