​Rapport: Mittbacksduon tillbaka!

Bild till nyheten ​Rapport: Mittbacksduon tillbaka!
Liverpool var det bättre laget över 90 minuter, men det var Hertha Berlin som gick segrande ur träningsmatchen på Tivoli Stadium i Innsbruck. Kvällens höjdpunkt var utan tvekan det faktum att Virgil van Dijk och Joe Gomez gjorde comeback efter sin långa skadefrånvaro.

Liverpool klev ut på planen i Österrike och tog greppet om matchen omedelbart. Många anfall kom via högerkanten genom trion Alexander-Arnold, Harvey Elliott och Mohamed Salah. De hittade ofta in i straffområdet, men inte riktigt hela vägen till de riktigt klara målchanserna.

De rödklädda spelade med ett högt tempo både med och utan boll, de inledande tjugo minuterna var de bästa under försäsongen så här långt, men efter 21 minuters spel kunde Hertha Berlin ta ledningen efter ett frisparksinlägg från höger som nådde fram till Ascacibar som lyckats löpa sig loss från sin markering. Plattenhardt stod för assisten. Målskytten kolliderade med Caoimhin Kelleher i samband med avslutet och blev liggandes, efter en tids behandling vandrade han av planen och ersattes av Vladimir Darida.

Det tyska laget fick en energiinjektion av ledningsmålet och kunde tio minuter senare utöka ledningen till 2-0 efter ett superbt skott ur en tight vinkel från Suat Serdar. Mittfältaren tog emot bollen i straffområdet, kom ned mot kortlinjen och avlossade en kanon i det bortre krysset.

Inom loppet av några få minuter lyckades Liverpool hitta en reducering: Kostas Tsimikas vann bollen högt upp i planen till följd av ett svagt utkast av Hertha Berlins målvakt, vänsterbacken drev in i straffområdet och spelade in bollen till Mané som satte 2-1.

Precis innan halvtidsvilan stod Liverpool för en fantastisk sekvens som ledde fram till en kvittering. Naby Keita pressade högt, vann bollen och spelade en djupledsboll till Salah som med en klackpassning hittade Takumi Minamino som från nära håll satte bollen i mål.

I paus valde Jürgen Klopp att göra sex stycken byten: Adrián, R. Williams, Nat Phillips, Andy Robertson, Curtis Jones och Alex Oxlade-Chamberlain ersatte Kelleher, Tsimikas, Ibrahima Konate, Joel Matip, Elliott och Minamino.

Liverpool öppnade andra halvlek väldigt livligt och Alex Oxlade-Chamberlain fick tidigt en fin chans på huvudet som han dock inte lyckades omsätta i ett mål.

Ett frisparksinlägg från höger gav sedan Mané ett jätteläge att ge sitt lag ledningen, men nicken gick rakt på målvakten som med en reflexräddning kunde hålla bollen framför mållinjen.

Med timmen spelad gjorde Liverpool ytterligare fem byten: Diogo Jota, Neco Williams, Kaide Gordon, Tyler Morton, Leighton Clarkson äntrade planen medan Mané, Alexander-Arnold, Salah, Milner och Keita, lämnade den.

Efter att ha dominerat de första tjugo minuterna efter pausvilan tvingades The Reds konstatera att de var i underläge då Stefan Jovetic hittade en yta mellan Phillips och N. Williams och med lätthet satte bollen i nät när inlägget från höger nådde hans panna.

Knappt 70 minuter in i matchen kom bytena som alla supportrar väntat så länge på - Virgil van Dijk och Joe Gomez byttes in och fick göra sina första minuter sedan deras allvarliga knäskador som hållit dem borta i nio respektive åtta månader. De båda spelarna möttes av ett exalterad glädjevrål från läktarna. Phillips och R. Williams lämnade planen.

Att de båda mittbackarna varit borta från spel under en längre tid blev tydligt i en situation som ledde till att de tyska motståndarna utökade sin ledning till 4-2: varken Gomez eller Van Dijk lyckades stoppa Jovetic som efter att ha krånglat sig förbi mittbackarna överlistade Adrián med ett kyligt avslut.

Liverpool kunde reducera till 4-3 med två minuter kvar av den ordinarie matchtiden. Van Dijk höll till vid den vänstra stolpen och nickade in ett inlägg centralt, när tyskarnas målvakts utboxning blev för lös klev Oxlade-Chamberlain fram och smällde in en distinkt volley.

Sett över 90 minuter gjorde Liverpool en fin försäsongsinsats och kunde ha fått med sig ett helt annat resultat, men tyskarnas effektivitet framför mål innebar att en förlust var ett faktum.

* Naby Keita stod för en ny imponerande insats - det ser mycket lovande ut inför tävlingssäsongens start.

* Evighetsmaskinen James Milner fortsätter att trumma på. Han imponerade under den dryga timmen han var på planen.

* Harvey Elliott var involverad i mycket under den första halvleken och ser ut att trivas i rollen som kreatör på mittfältet.

* Det bästa med kvällen var dock att få se dessa två spela fotboll igen!