Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Bologna klubbmärke Bologna (B)

torsdag 05 aug 16:00

Virgil och Joe spelar inte på fredag

Bild till nyheten

Jürgen Klopp var nöjd efter att ha inlett spelschemat med två 1-1-matcher mot Wacker Innsbruck och Stuttgart.
Men han tror inte att Virgil van Dijk och Joe Gomez är redo för mötet med sin gamla klubb Mainz 05 på fredag.

– Det var ett träningspass och det var bra, löd managerns kommenterar.

– Rent fysiskt var det ungefär vad vi ville se och det var ett viktigt test. Rent fotbollsmässigt finns det förstås utrymme för förbättringar. Jag såg en del vild pressing. Vi ville ha vild press och vi hade även en vadslagning om vilket av de två lagen som skulle pressa mest och hur många kontringar vi skulle ha. Vi måste nog fundera på vilket pris laget ska vinna! 

– Första matchen var förstås med ett väldigt ungt lag. Innsbruck gjorde det bra ifrån sig och de ligger även före oss i schemat då de startar sin liga nästa vecka, så det var annorlunda. 

– Men de unga pojkarna gjorde det bra ifrån sig, trots att de tappade en del fokus här och där.

– Den andra matchen var tuffare för Stuttgart är ett riktigt bra lag. Vi började bra och sedan släppte vi in ett tidigt mål. Sedan kom vi tillbaka mer och mer och gjorde ett riktigt fint mål. Jag är väldigt nöjd, allt är bra, för jag fick se det jag förväntade mig attt se. Det vore ju konstigt om jag skulle stå här och säga: "Herregud, vi kan ju inte spela den här typen av fotboll!"

Om spelare på nya positioner:

– Jag tror aldrig att Harvey Elliott har spelat i den positionen för oss tidigare, men det såg bra ut. Med Ox kunde man se redan efter några minuter att han definitivt är ett alternativ i sin roll. Vi får se hur det går.

– Ibou (Konaté) gjorde det bra ifrån sig och har även sett riktigt bra ut på träning. 

Om Virgil och Gomez kan spela mot Mainz på fredag:

– Det skulle förvåna mig också! De har sett väldigt bra ut på träning och igår var första dagen som de körde riktigt komplexa övningar. Vi närmar oss steg för steg, men jag tror inte att de spelar på fredag.

Källa: liverpoolfc.com

Bannerbild