Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Bologna klubbmärke Bologna (B)

torsdag 05 aug 16:00

Caschar in £17M på duo

Bild till nyheten

Marko Grujic och Taiwo Awoniyi har lämnat träningslägret i Österrike för att slutföra medicinska tester och övergångar till nygamla klubbar.

Serben Marko Grujic och nigerianen Taiwo Awoniyi har gjort sitt i Liverpool, twittrar Neil Jones i Goal.

Duon har lämnat campen i Saalfelden utanför Salzburg i privata flyg för att genomföra de obligatoriska läkarundersökningarna.

Union Berlin har säkrat sig Awoniyi för £6,5M plus tio procent i vidareförsäljningsklausul, medan Porto köper loss Marko Grujic för £10,5M plus tio procent i vidareförsäljningsklausul.

Alltså samma klubbar som de var utlånade till under den gångna säsongen.

Ingen av dem har funnits med i Klopps framtidsplaner och inom kort kan vi förvänta oss att fler försvinner från det månadslånga längret i alperna: Sheyi Ojo, Harry Wilson, Loris Karius, Xherdan Shaqiri och Divock Origi och eventuellt någon till.

Marko Grujic blev Klopps första köp från Röda Stjärnan i januarifönstret 2016 för £5,5M och gjorde ett mål på 16 matcher.

Taiwo Awoniyi hämtades in från Imperial Soccer Academy i Nigeria för bara £400 000 sommaren 2015, men har på grund av avsaknad av arbetstillstånd i England tvingats leva ett kringflackande "utlåningsliv" i FSV Frankfurt, NEC Nijmegen, Royal Exel Mouscron (två gånger), Gent, Mainz och Union Berlin. 

Vi önskar duon lycka till med den fortsatta karriären.

Bannerbild