Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Salah firar fyra år som röd

Bild till nyheten

Den 22 juni 2017 kritade Mohamed Salah på för Liverpool - resten är historia.

Det har idag gått fyra år sedan Liverpool köpte Mohamed Salah från Roma i en övergång värd £43,9M. Där och då var det klubbens dyraste nyförvärv någonsin, men med tanke på anfallarens enorma prestationer har det visat sig vara välinvesterade pengar.

Salah satte standarden redan i sin första säsong som Liverpoolspelare då han slog Premier League-rekord med sina 32 fullträffar. Utöver ligamålen gjorde han elva i Champions League-sammanhang och ett i FA-cupen. När debutsäsongen summerades hade anfallaren gjort 44 mål och 16 målgivande passningar.

Den efterföljande säsongen gjorde han 22 mål och tio assist i ligan samt fem mål och två assist i Champions League. Ett av målen i Champions League var straffmålet i finalen där Liverpool säkrade sin sjätte titel i turneringen. 

Efter Champions League-triumfen fortsatte Salahs framgångar då han levererade 19 mål och tio assist i Premier League när Liverpool säkrade sin första ligatitel på 30 år. 

Till och med förra säsongen, när Liverpool hade stora problem att nå upp till den nivå de presterat på under de senaste åren, fortsatte Salah att leverera fantastiska siffror. Med sina 22 mål och fem assist var han enligt många den enskilt viktigaste faktorn till att laget tillslut knep tredjeplatsen i Premier League.

Utöver de största av titlar, i Champions League och Premier League, har anfallaren bidragit till en Supercup-titel och en historisk titel i VM för klubblag. När det kommer till individuella utmärkelser har han bland annat vunnit guldskon vid två tillfällen och utsågs 2017/18 till Premier Leagues bästa spelare.

De fyra åren i Liverpool har varit en enorm succé med totalt 125 mål på 203 framträdanden. Förhoppningsvis kan framgångarna fortsätta i många år framöver: det spekuleras i att han kommer att erbjudas ett nytt kontrakt redan i sommar. Hans nuvarande avtal löper till sommaren 2023.

Källa: Transfermarkt

Bannerbild