Inget vinteruppehåll för sju spelare

Bild till nyheten Inget vinteruppehåll för sju spelare
Premier League har infört ett kortare vinteruppehåll för att ge spelarna en chans till återhämtning under säsongens gång, men sju Liverpoolspelare kommer att gå miste om den chansen säsongen 2021/22.

Det hektiska spelschemat inom den engelska fotbollen har varit ett hett omdiskuterat ämne, framförallt hos managers, under de senaste åren. Efter många påtryckningar valde Premier League att agera genom att införa ett kortare vinteruppehåll.

Tanken är att den sista veckan i januari och den första i februari ska vara spellediga för spelarna så att de får en välförtjänt andhämtningspaus efter det fullspäckade jul- och nyårsschemat. På grund av pandemin har dock spelarna ännu inte fått uppelva den nya pausen till fullo.

Inte heller kommande säsong kommer innehålla en paus under vintern för sju Liverpoolspelare. Detta på grund av landslagsuppdrag. Mohamed Salah, Sadio Mané och Naby Keita kommer alla att vara involverade i de Afrikanska mästerskapen samtidigt som brasilianska trion Alisson, Fabinho och Roberto Firmino samt japanen Takumi Minamino kan komma att kallas till landslagssamlingar under den period som Premier League avsatt till spelledighet.

UEFA har inga inplanerade landskamper under perioden mellan 23 januari - 7 februari, så de europeiska spelarna kommer att få en periods vila från spel.

Källa: Thisisanfield.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer