Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Bologna klubbmärke Bologna (B)

torsdag 05 aug 16:00

– Väldigt svårt att ersätta honom

Bild till nyheten

Gary Neville tror att Liverpool kan ha en tuff uppgift framför sig efter att Gini Wijnaldum lämnat för spel i Paris Saint-Germain.

Gini Wijnaldum och Liverpool lyckades inte komma överens om en kontraktsförlängning, därför kommer mittfältaren att spela i den franska giganten Paris Saint-Germain från och med nästa säsong.

Det spekuleras mycket kring hur Liverpool nu kommer att agera, värvas en ersättare in under sommarens transferfönster eller ger Jürgen Klopp större förtroende till en spelare som Curtis Jones? 

Gary Neville tror att klubben kan få problem att hitta en fullgod ersättare.

– Han är en spelare som kommit lite i skymundan. Liverpool har så många duktiga spelare men han nämns nästan aldrig, säger Neville om Wijnaldum till ITV Sport.

– Men jag tror att han kommer att vara enormt saknad nästa säsong. Det kommer att bli väldigt svårt att ersätta honom för Liverpool. 

– Han är en sådan spelare som skapar flyt i spelet, när man ser honom tänker man inte att han gör det fantastiskt bra, men jag kan tänka mig att hans lagkamrater respekterar honom enormt mycket eftersom han täcker så stora ytor på planen.

– Han gör jobbet för sina lagkamrater, han är en osjälvisk spelare som också är väldigt viktig för det nederländska landslaget.

Wijnaldum såg länge ut att hamna i FC Barcelona, men i sista stund kom PSG med ett bättre erbjudande.

– Jag förhandlade med Barcelona i fyra veckor men det blev aldrig konkret. PSG var mer bestämda och deras projekt tilltalade mig, säger mittfältaren enligt Liverpool Echo.

– Ja, jag erkänner att jag får mer pengar i Paris, men mitt beslut har inte med pengar att göra. Jag måste säga att jag själv trodde att jag skulle till Barca, det var den enda klubben jag varit intresserad av under en längre tid. 

Mittfältaren spelar just nu EM med Nederländerna där han i lagets första match bidrog till 3-2-segern mot Ukraina med ett mål.

Bannerbild