Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Bologna klubbmärke Bologna (B)

torsdag 05 aug 16:00

Grealish imponerad av Henderson

Bild till nyheten

Jack Grealish menar att han utvecklats av att spela tillsammans med Jordan Henderson i det engelska landslaget.

Aston Villas stjärnspelare Jack Grealish tog sig in i det engelska landslaget för första gången i augusti och tog efter en fin säsong i klubblaget en plats i EM-truppen.

I samband med landslagssamlingarna har 25-årige Grealish - som är lagkapten i Aston Villa trots sin unga ålder - fått chansen att träna tillsammans med Liverpools lagkapten Jordan Henderson. Han vittnar om att han lärt sig mycket av spelare som just Henderson och även Harry Kane.

– Det är ett naturligt steg att man växer upp med tiden, men en stor bidragande anledning till min utveckling den här säsongen är att jag fått komma hit och se Jordan Henderson och Harry Kane och hur de beter sig utanför planen, säger Grealish enligt Thisisanfield.com.

– Vad de gör på planen kan vi alla se, men vad de gör på träningsplanen och vid sidan av den, hur de tar hand om sig själva, då förstår man att det inte är någon skräll att de haft så fina karriärer.

– Det är något som fått mig att mogna som spelare, person och lagkapten.

Att Henderson är viktig för sina lagkamrater är något som även Gareth Southgate lyft fram, det var en av anledningarna till att mittfältaren fick en plats i truppen trots skadeproblemen som hållit honom borta från spel under våren.

England premiärspelar i EM klockan 15:00, motståndare är Kroatien.

Bannerbild